zakwaszenie organizmu

zdrowy mikrobiom
Mikrobiom – sposób na pokonanie chorób
Zdrowe bakterie jako medycyna przyszłości

Jest to pierwsza książka na polskim rynku, która opisuje kompleksową terapię mikrobiomu. Z jej pomocą zastosujesz EM bakterie i odpowiednią dietę, aby odbudować odporność i zwalczać choroby, takie jak zakwaszenie organizmu, egzema, stany zapalne, stwardnienie rozsiane czy stany zapalne i zaburzenia hormonalne. Aby przywrócić równowagę mikrobiomu skóry i mikroflory układu trawiennego oraz wyleczyć związane z tym dolegliwości, potrzebne jest między innymi dostarczenie bakterii oraz pożywki dla nich. Poznasz zasady zdrowego odżywiania, które korzystnie wpłyną na twój mikrobiom jelitowy. Pokonaj choroby zdrowymi bakteriami.

Lecznicza woda
Żywa i martwa woda gwarancją zdrowia i długowieczności
  • nakład wyczerpany

Autorka przez 18 lat prowadziła badania wody jonizowanej i udowodniła, że sprzyja ona leczeniu i profilaktyce chorób. Dzięki tej książce poznasz efektywne terapie zwalczania takich schorzeń jak cukrzyca typu 1 i 2, nowotwory, nadciśnienie, chroniczne zapalenia i marskość wątroby i wiele innych. Pij wodę i żyj długo!

Odkwaszanie
Odkwaszanie
Szybki i skuteczny sposób na zdrowie

Autorka prezentuje dietę, dzięki której przywrócisz sobie pełnię zdrowia. Dieta alkaliczna działa odkwaszająco i przyczynia się do usunięcia toksyn z organizmu. Wyrównasz pH do odpowiedniego poziomu, a przy tym oczyścisz organizm. Dodatkowo autorka zaleca, aby zadbać o swoją aktywność fizyczną. Ćwiczenia przyczyniają się do poprawy sylwetki, samopoczucia, a przy tym będą pomocne podczas oczyszczania wątroby i innych narządów. Poznaj znaczenie naturalnej żywności alkalicznej i wyeliminowania toksyn. Żywność alkaliczna to klucz do zdrowia!

Przewodnik odkwaszania organizmu
Wpływ żywności na Twój bilans kwasowo-zasadowy
  • nakład wyczerpany

Równowaga kwasowo-zasadowa jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu i jest gwarancją zdrowia. Autorzy prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia organizmu oraz szybkiego jego odkwaszania. Z łatwością określisz, które produkty są kwasowe, a które zasadowe. Zakwaszenie – ukryta przyczyna większości chorób.

ZAPISZ SIĘ