Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo - Okładka książki
Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Odkryj przepisy na trwałe fermentowane i probiotyczne potrawy z ogólnodostępnych składników. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Trwale, smacznie, zdrowo.

  • ISBN: 978-83-65404-57-2;
  • Cena katalogowa: 34.30 zł;
  • Ilość stron: 124;
  • Oprawa: miękka;
  • Data ostatniego wydania: 2017;
  • Nr wydania: I;

Powrót do tradycji – zdrowsze jedzenie

Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych.

Żywe bakterie w trosce o Twoje jelita

Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata.

Kiszone i marynowane smakołyki z całego świata

Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem.

Trwale, smacznie, zdrowo.

ZAPISZ SIĘ