Mięso pełne kłamstw

Jak nie dać się otruć przemysłowi mięsnemu

    • nakład wyczerpany
    • ISBN: 978-83-65404-69-5;
    • Cena katalogowa: 49.40 zł;
    • Ilość stron: 340;
    • Oprawa: miękka;
    • Format: 14,5 x 20,5 cm;
    • Data ostatniego wydania: 2017;
    • Nr wydania: I;
    Mariusz Warda
    Magdalena Kuźmiuk
    0
    1

    Im więcej mięsa jemy, tym częściej chorujemy?

    Polacy kochają mięso. To nie ulega wątpliwości. Wieprzowina, drób, wołowina i ryby królują na naszych stołach, a w ostatnich latach dołączają do nich coraz powszechniejsze i łatwiej dostępne owoce morza w różnym wydaniu. Nie wyobrażamy sobie przecież niedzielnego obiadu bez mięsa, a wielu z nas spożywa je częściej niż raz dziennie. Niewielu jednak wiąże spożycie mięsa ze wzrostem zachorowalności na nowotwory i inne choroby. Czy słusznie? Czy rzeczywiście mięso jest tak szkodliwe i wpędza nas w choroby?

    Produkty mięsne nie są takie zdrowe, jak się wydaje

    Dziennikarz dr Hans-Ulrich Grimm przeprowadził własne śledztwo. Jego dociekliwość i wnikliwe badania, które przeprowadził, sprawiły, że wiele wynalazków spożywczych potentatów nie zostało wprowadzonych do masowej dystrybucji. Dobitnym efektem jego śledztwa jest ta książka. Autor przedstawia w niej niewygodną prawdę o związku między chorobami naszego społeczeństwa, a masową hodowlą zwierząt i spożywaniem różnego rodzaju mięsa. Grimm ma dowody na to, że mięso jest szkodliwe.

    Dzięki tej książce nareszcie poznasz:

    • związek między kiełbasą a cukrzycą,
    • powiązania salami z plagą bezpłodności,
    • obalone przez Autora mity, takie jak ten o mleku wzmacniającym kości,
    • prawdziwą przyczynę bólu głowy, depresji i spowolnienia pracy żołądka,
    • wpływ mleka na występowanie nowotworów,
    • odporne na antybiotyki bakterie, które obecne są w hipermarketach,
    • prawdę o pełnych zarazków fermach drobiu,
    • mroczne strony sushi,
    • jaką cudowną moc mają zupy.

    Warto kupować i jeść mądrze – przede wszystkim mięso

    Nie musisz zupełnie rezygnować z jedzenia mięsa, ale warto, byś poznał zasady doboru mięsnych przysmaków na swój stół. Ta fascynująca i napisana przystępnym językiem publikacja odsłoni przed Tobą tajemnice ryzykownych innowacji inwestorów. Dzięki niej, uświadomisz sobie skalę nieuczciwych praktyk i przyczyny, dla których zarówno ludzie władzy, jak i sponsorowani przez koncerny naukowcy, umywają ręce od odpowiedzialności za zdrowie konsumentów. Także i Twoje zdrowie!

    Cała prawda o mięsie

      • nakład wyczerpany

       

      Patroni:

      ZAPISZ SIĘ