Woda to filar naszego zdrowia
Woda jest symbolem zdrowego stylu życia i witalności. To ona daje gwarancję optymalnej pracy wszystkich organów, przyspiesza metabolizm, odpowiada za prawidłowe wchłanianie składników odżywczych oraz wydalanie toksyn. Woda odpowiedniej jakości może oddziaływać na poprawę naszego zdrowia, a nawet zwalczać różne dolegliwości. Ponieważ bierze ona udział w każdym procesie zachodzącym w organizmie, jej jakość wpływa przede wszystkim na długość naszego życia. Uczeni są zdania, że powinniśmy żyć aż 122 lata?
Woda żywa, woda martwa – na jakie dolegliwości pomaga?
Dr Dina Aschbach przez 18 lat prowadziła badania wody jonizowanej i udowodniła, że posiada ona szereg właściwości, które sprzyjają zwalczaniu wielu dolegliwości. Czy wiesz, że woda dzieli się na żywą i martwą? Anolit, czyli woda martwa, o kwaśnym pH, stosowana jest głównie w leczeniu i profilaktyce chorób. Zabija bakterie, wirusy, florę grzybiczą, działa przeciwzapalnie, antyalergiczne i przeciwobrzękowo. Woda żywa z kolei ma właściwości immunostymulujące, przeciwutleniające i przyspiesza gojenie tkanek. Służy też do codziennego picia i ma zasadowe pH.
Gdzie tkwi sekret długowieczności?
Nad wynalezieniem eliksiru nieśmiertelności trudzili się alchemicy średniowiecza, medycy, znachorzy. W naszych czasach środka przeciw starości szukają naukowcy, prowadząc badania nad komórką i DNA. Autorka w tej publikacji wyjaśnia także przyczyny, które nie pozwalają dożyć sędziwego wieku. To np. wolne rodniki czy zakwaszenie organizmu.
Nowatorskie metody leczenia
W tej książce dr Aschbach szczegółowo opisuje opracowane przez siebie efektywne sposoby leczenia właśnie przy pomocy wody i dodatków mineralnych. Jej nowatorskie metody dotyczą eliminowania takich chorób i problemów zdrowotnych jak:
• cukrzyca typu 1 i 2,
• nowotwory,
• nadciśnienie,
• mastopatia,
• chroniczne zapalenie i marskość wątroby,
• zapalenie żołądka z nadkwasotą, zgaga,
• alergia, egzema, łuszczyca,
• zapalenia jamy ustnej,
• wypadanie włosów.
Jeśli chcesz pozbyć się trapiących Cię dolegliwości, stawiasz na naturalne środki, to książka zdecydowanie dla Ciebie. Oprócz leczniczych właściwości wody, Autorka wiele uwagi poświęca też m.in. właściwemu odżywianiu w trakcie choroby np. nowotworowej, dietom przeciwrakowym czy systemowi pH Aschbach.