Dieta antyrakowa, czyli jak stymulować zdolności do samoleczenia
Ta książka to kompleksowa wiedza na temat tego, czym jest dieta antyrakowa. Autorka podpowiada, jakie produkty spożywcze powinieneś jeść, a jakich unikać, jeśli zdiagnozowano u ciebie raka. Jej porady będą przydatne także wtedy, gdy chcesz uniknąć zachorowania na którykolwiek z nowotworów. Ponieważ każdy z nas posiada moc samouzdrawiania – ty też powinieneś z tego korzystać. Dowiedz się, na czym polega dieta antynowotworowa. Dzięki niej wzmocnisz układ odpornościowy, co pozwoli ci zatrzymać rozwój nowotworów.
Dieta antynowotworowa i jej 7 zasad żywieniowych
W tej publikacji odkryjesz siedem zasad, których stosowanie zwiększa szanse na pokonanie raka. Niezwykle ważnym sposobem zapobiegania i leczenia raka jest stosowanie diety bogatej w wartościowe składniki odżywcze. Pamiętaj, że pewne produkty odżywiają twój organizm, inne zaś zwiększają ryzyko wystąpienia nowotworu. To ty decydujesz, które wybierasz. Autorka w prosty sposób wyjaśnia w książce, na czym polega każda z zasad.
Dieta antyrakowa i 15 stosowanych w niej produktów
Książka powstała na podstawie osobistych doświadczeń. Autorka samodzielnie pokonała raka, a pomogła jej w tym dieta antynowotworowa. Opisuje efekty swoich poszukiwań i doświadczeń z tego trudnego okresu dotyczące najbardziej uzdrawiających składników odżywczych. Poznasz wyniki najnowszych badań naukowych dotyczące produktów, które mają moc pokonania raka. A także zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory. Poznaj przeciwnowotworową moc takich warzyw i owoców jak borówka amerykańska czy kiełki brokułów. Doprawiaj warzywa życiodajną kurkumą. Niech twoja dieta zawiera quinoa, kakao i siemię lniane. Odkryjesz ich pozytywny wpływ na jakość życia i efekty zdrowotne, jakie pozwalają osiągnąć. Dowiesz się, w jakich proporcjach i jak często należy jeść każdy składnik. Poznasz rodzaje nowotworów, dla których dany produkt jest szczególnie ważny. Opisane produkty pomogą Ci stworzyć w organizmie środowisko, w którym żaden rak się nie rozwinie.
Przeciwnowotworowe i prozdrowotne produkty
Dzięki tej książce odkryjesz najlepsze suplementy, które warto stosować, aby zapobiec rakowi, a nawet zniszczyć komórki nowotworowe. Możesz na przykład użyć kurkumy w przepisie na curry lub też wziąć kapsułkę zawierającą kurkumę. Masz wybór. Dowiesz się, jak unikać najbardziej toksycznych produktów i pozbyć się ich na dobre. Odkryjesz przyczynę swojego zmęczenia, niepokoju i braku energii. Najważniejsze jednak jest to, że wreszcie pokonasz te dolegliwości, a nawet raka.
Jaką dietę stosować przy najczęstszych nowotworach
Dowiesz się, jakie pokarmy najlepiej jeść, gdy choruje się na jeden z 10 najczęściej występujących nowotworów. Są to np. rak piersi, rak prostaty, rak płuc czy rak jelita grubego. W książce znajdziesz ponad 200 przepisów. Przeczytasz, jak przygotować soki wzmacniające odporność czy koktajle chroniące mózg. Nauczysz się też gotować przedłużające życie obiady i kolacje, w tym regeneracyjne zupy i buliony. Poznasz przepisy na alkalizujące dania warzywne czy bogate w składniki odżywcze desery i słodkie przekąski. Znajdziesz też przepisy na smaczne dodatki, sosy, przyprawy i wiele innych. Jedz tak, jak zaleca dieta antynowotworowa, a masz szansę wygrać z rakiem.
Opinia dra Marka Hymana o książce
To niezwykle istotna książka, ponieważ Liana Werner-Gray pisze o najnowszych odkryciach naukowych na temat roli określonych składników, które tworzą nieprzyjazne środowisko dla rozwoju raka. Biorąc pod uwagę, że 70 procent wszystkich nowotworów jest związanych z dietą, Liana wskazuje właściwy kierunek w sposobie odżywiania, pokazując, że żywność może być stosowana jako lek. Ta książka, to lekarstwo na miarę XXI wieku.
– dr Mark Hyman, autor bestsellerów listy New York Times
i dyrektor kliniki Cleveland Clinic Center for Functional Medicine