Metoda LOGI i dieta rozdzielna – rewolucja w odżywianiu
Dieta rozdzielna ma kolosalny wpływ na twoje zdrowie. Pewne grupy pokarmów sprzyjają bowiem organizmowi, przyczyniają się do wzmocnienia odporności, inne są zabójcze. Cały świat boi się słoniny, śmietany czy masła. Nie wiemy, co to zdrowe tłuszcze i dobre białka. Ludzie jedzą za to dużo pieczywa, ziemniaków i ryżu, czyli węglowodanów. Efekty? Plaga otyłości, choroby układu pokarmowego czy zaburzenia metaboliczne. A także cukrzyca czy insulinooporność. Autor wyjaśnia, że pewne grupy produktów, dotąd uważane za zdrowe, tak naprawdę nam szkodzą. Dowiedz się, na czym polega ten sposób odżywiania i jedz tak, by twój organizm był zdrowy. Wbrew pozorom dieta niełączenia jest bardzo zróżnicowana. O tym, jak łączyć produkty, dowiesz się z tej książki. Pomoże ci w tym metoda LOGI, oparta na wieloletnich badaniach harvardzkich naukowców nad przemianą materii.
Jakich efektów możesz się spodziewać na diecie rozdzielnej?
Z książki dowiesz się, czym są zdrowe tłuszcze i jak je stosować w kuchni. Dzięki temu ta znana na świecie rewolucja w odżywianiu będzie w twoim zasięgu. Ale to nie wszystko. Autor w przystępny sposób wyjaśnia, jak zły sposób odżywiania wywołuje choroby cywilizacyjne. Co ważne, pokazuje alternatywę. Jest nią metoda LOGI. Wiele osób uważa, że to rewolucja w odżywianiu. Z książki dowiesz się, jakich problemów zdrowotnych pomoże ci uniknąć dieta rozdzielna i jak przyspieszyć metabolizm. Przede wszystkim zyskasz dobrą formę. Jak przekonuje autor, dieta rozdzielna wyraźnie wpływa na wagę. Osoby, które ją stosują, chudną, i to szybko. Istotne jest jednak to, że potrafią utrzymać wagę. Dodatkową korzyścią jest również zachowanie stabilnego i niskiego poziomu cukru i insuliny we krwi. Będziesz też pełen energii. Dzięki lekturze tej książki poznasz wszystkie korzyści, z jakimi wiąże się dieta niełączenia. Przekonasz się, że taki sposób odżywiania to dobry sposób na zachowanie zdrowia.
Co jeść, by dieta rozdzielna była skuteczna?
Metoda LOGI nie jest skomplikowana, choć początkowo może być jak rewolucja w odżywianiu. Wystarczy poznać najważniejsze zasady. Przede wszystkim: dobre białka to źródło naszej energii, a nie węglowodany. Dobrze zbilansowana dieta rozdzielna to zatem taka dieta, w której jest mało węglowodanów. Zamiast nich są za to wysokiej jakości, zdrowe tłuszcze, dobre białka i pozostałe składniki odżywcze. Początkowo komponowanie posiłków zgodne z tym, co mówi dieta rozdzielna, może się wydawać trudne. Jednak jest na to sposób. Dużą zaletą tej książki są przepisy. Korzystaj z nich, jeśli nie jesteś jeszcze pewien co do wyboru produktów. Z czasem dieta rozdzielna przestanie mieć dla ciebie tajemnice. Zanim tak się stanie, sięgaj po przepisy na śniadania, przekąski i dania główne.
Dieta rozdzielna, podsumowanie korzyści:
- pomaga uniknąć chorób cywilizacyjnych, takich jak np. cukrzyca, insulinooporność, i zachować zdrowie,
- stabilizuje wiele parametrów, m.in. cukier,
- pomaga schudnąć i pokazuje, jak przyspieszyć metabolizm i wzmocnić odporność,
- dodaje energii,
- jest zróżnicowana,
- sprawia, że jesteś syty,
- twój organizm jest wzbogacany o składniki odżywcze, w tym zdrowe tłuszcze i dobre białka.