Co dobrze wpływa na pracę mózgu
Mózg jest jednym z najważniejszych narządów w organizmie, który wpływa na wszystkie funkcje życiowe. Jeśli odpowiednio o niego zadbasz i zastosujesz dietę dobrą dla mózgu, będziesz mógł cieszyć się sprawnością umysłu, aż do późnego wieku. Gwarantuje Ci to bestsellerowy Autor New York Timesa – dr Neal Barnard, który oferuje nie tylko produkty poprawiające naszą pamięć i koncentrację, ale również usprawniające pracę mózgu.
Prawidłowa profilaktyka zdrowia umysłu
Neal Barnard jest doktorem medycyny i prowadzi badania nad poprawą zdrowia ludzi z cukrzycą, otyłością i innymi poważnymi problemami zdrowotnymi, takimi jak: Alzheimer, udar, choroby serca czy rak. Stale gości w telewizji i bierze udział w wielu programach na temat radzenia sobie z powszechnymi chorobami, poprawianiem zdrowia i chronienia mózgu.
Wpływ jedzenia na pracę mózgu
Jeśli masz problemy z pamięcią i koncentracją, a może jesteś wiecznie zmęczony i ospały czy też przygotowujesz się do ważnego egzaminu, sprawdź co jeść, aby wspomóc pracę swojego mózgu, by pracował wydajniej. Odpowiednie odżywienie mózgu ma ogromne znaczenie dla jego sprawnego funkcjonowania i niezwykle ważne jest dostarczanie mu dobrej jakości składników odżywczych.
Jak się odżywiać żeby mózg dobrze funkcjonował?
Dzięki książce, bestsellerowego Autora, dowiesz się o przełomowym 3-stopniowym planie odżywiania, który ujawnia, jakie produkty żywnościowe są dobre dla Twojego mózgu i usprawniają jego pracę, a które uchronią go przed chorobami. Ponadto poznasz proste ćwiczenia oraz niezbędne suplementy i witaminy dla mózgu pozwalające na jego ochronę, a także wspomagające jego możliwości regeneracyjne obniżając tym samym ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera, udaru i innych nieprawidłowości takich, jak niska energia, zły sen, poirytowanie czy problemy z pamięcią i koncentracją.
Czy metale ciężkie uszkadzają mózg?
Ten poradnik pozwoli Ci odkryć najkorzystniejsze i najlepsze produkty oraz pokarmy zwiększające funkcje poznawcze. Uświadomi Ci, że produkty nabiałowe i mięsne mogą stanowić zagrożenie dla Twojej pamięci. Pokaże również jaką rolę odgrywają alkohol i kofeina w zagrożeniu chorobą Alzheimera. Zapozna Cię także z najnowszymi badaniami na temat toksycznych tłuszczów i metali ciężkich takich, jak aluminium znajdujące się w naczyniach kuchennych, puszkach z napojami i powszechnie występujących pokarmach i w stosowanych środkach neutralizujących kwasy żołądkowe. Ponadto uzyskasz szczegółowy plan żywienia, przepisy i oszczędzające czas porady.