Nie jedz tego!

Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia

  • ISBN: 978-83-8168-905-2;
  • Cena katalogowa: 49.40 zł;
  • Ilość stron: 280;
  • Oprawa: miękka;
  • Format: 14,5 x 20,5 cm;
  • Data ostatniego wydania: 2021;
  • Nr wydania: III - dodruk;
Mariusz Warda
Natalia Paszko
0
0

Nie jedz tego! Czytaj etykiety na produktach

Wydaje ci się, że się zdrowo odżywiasz. Kupujesz margarynę z fitosterolami zamiast masła. Wybierasz jogurty bez cukru, z dobrymi bakteriami i probiotykami. Żywność typu BIO i EKO, a jak cukierki to tylko z witaminami i ksylitolem. Czy wiesz jednak, że te zdrowe zdawałoby się, produkty zawierają najbardziej szkodliwe dodatki? Przyczyniają się do powstawania stanów zapalnych organizmu, cukrzycy typu 2, problemów ze skórą, miażdżycy, chorób jelit. Nadpobudliwości u dzieci i alergii. Zwiększają też ryzyko nowotworów, ponieważ uszkadzają komórki organizmu. Kluczem do zdrowia jest nie tylko zdrowe odżywianie, ale przede wszystkim świadome czytanie etykiet na produktach. A ta książka zdecydowanie ci to ułatwi. Dzięki niej nauczysz się manewrować między sklepowymi półkami i wybierać te najzdrowsze dla twojej diety produkty.

Cukier i szkodliwe składniki niestety od lat są dodawane do żywności

Najbardziej szkodliwe dodatki do żywności

Doktor Hans-Ulrich Grimm, dziennikarz i autor wielu bestsellerów w tym książki „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że prozdrowotne dodatki do żywności nie zawsze są zdrowe. Okazuje się bowiem, że fitosterole dodawane do margaryny i masła na bazie olejów roślinnych, zamiast zapobiegać, przyczyniają się do powstawania miażdżycy i chorób serca. Natomiast nadmiar bakterii, który wprowadzamy do organizmu, spożywając produkty probiotyczne, zamiast wspomagać florę bakteryjną i mikrobiom, niosą wręcz odwrotne niekorzystne dla zdrowia skutki.

Czy sztuczne witaminy w diecie wspomagają zdrowie?

Autor ujawnia, jak firmy lobbują i stwarzają potrzebę w ludziach, tylko po to, by zarobić pieniądze. Tak właśnie stało się z rynkiem witamin i suplementów. Firmy stworzyły potrzebę, czyli rynek i wmówiły ludziom potrzebę zażywania sztucznych chemicznie wytworzonych witamin. Ich nadmiar w diecie może niestety powodować choroby, w tym nowotwory i stany zapalne. Witaminy, które są również dodawane do różnych produktów, powodują, że tracisz kontrolę nad tym, ile dostarczasz ich do swojego organizmu. Nie jedz tego, co wzbudza twoje podejrzenie.

Czy produkty BIO są zdrowe?

W kolejnych rozdziałach Autor wyjawia niewygodną dla wielu konsorcjów, w tym Nestle, Danone czy Coca – Cola, prawdę. Okazuje się, że jogurty bez cukru i o obniżonej zawartości tłuszczu mogą być przyczyną otyłości, stanów zapalnych. A także upośledzać psychicznie i prowadzić do problemów z płodnością lub nawet do bezpłodności. Niestety, ale to dopiero garstka z szokujących faktów, które znajdziesz w tej publikacji. Zastosuj porady dr. Hansa-Ulricha Grimma i zacznij unikać najbardziej szkodliwych dodatków do żywności (konserwantów, barwników), które mogą skrócić życie. Zarówno twoje, jak i twoich bliskich.

Wyeliminuj najbardziej szkodliwe dodatki do żywności i więcej nie jedz tego!

 

Patroni:

  • patronat biolit
  • patronat targi bliżej zdrowia, bliżej natury
ZAPISZ SIĘ