Makrobiotyka. Droga do zdrowia i długowieczności

Makrobiotyka. Droga do zdrowia i długowieczności - Okładka książki
Makrobiotyka. Droga do zdrowia i długowieczności

W makrobiotyce chodzi o to, by czuć się wolnym, zrównoważonym i spełnionym. Ta książka ma pomóc Ci znaleźć drogę pełną miłości, prowadzącą do równowagi i wewnętrznego spokoju. Inteligentne odżywianie na różnych poziomach pozwoli Ci kształtować swoje codzienne samopoczucie. Zdrowe odżywianie nigdy nie było tak proste.

  • ISBN: 978-83-65846-75-4;
  • Cena katalogowa: 49.40 zł;
  • Ilość stron: 240;
  • Oprawa: miękka;
  • Data ostatniego wydania: 2018;
  • Nr wydania: I;

Jemy za dużo i za szybko

W makrobiotyce chodzi o to, by czuć się wolnym, zrównoważonym i spełnionym. Przede wszystkim należy jednak żyć wolniej. Ludzie mają tendencję, by gnać przez życie bez chwili wytchnienia, jeść posiłki w pośpiechu i dziwić się, że stale są zestresowani i niespokojni. Współczesny tryb życia, przepełniony zawrotnym tempem i ciągłym hałasem, może na dłuższą metę ogromnie zachwiać równowagę ciała, umysłu i ducha. A przecież wszystko, po co sięgasz ma wpływ na Twoje życie i dobre samopoczucie.

Pierwsza taka książka o odżywianiu

Ta książka ma pomóc Ci znaleźć drogę pełną miłości, prowadzącą do równowagi i wewnętrznego spokoju. Inteligentne odżywianie na różnych poziomach pozwoli Ci kształtować swoje codzienne samopoczucie. Jeśli chcesz, możesz całkowicie odmienić swoje nastawienie do życia. Nigdy nie jest na to za późno! Znajdziesz tu wskazówki dotyczące zdrowego stylu życia oraz zaledwie 3-dniowy próbny plan, dzięki któremu sprawdzisz, czego naprawdę oczekujesz od pożywienia.

Z tej książki dowiesz się:

• czym jest makrobiotyka i jaki ma związek z Yin i Yang,
• co powinieneś jeść, a czego należałoby unikać,
• jak radzić sobie z atakami wilczego głodu,
• co wyróżnia idealnie zaplanowane dania,
• jak wybrać akcesoria kuchenne,
• które techniki krojenia i gotowania są najlepsze,
• jakie oleje wybierać,
• czym jest miso,
• które produkty makrobiotyczne powinieneś mieć w kuchni.

Jedyna publikacja o makrobiotyce, jakiej potrzebujesz

Ta publikacja zawiera w sobie wiedzę i wnioski wyciągnięte z ponad 20-letniego doświadczenia. Jest to niezwykle cenna publikacja w czasach, gdy nauki dietetyczne traktowane są jak religie, a ich zwolennicy często skaczą sobie do gardeł. Wszystko, czym odżywiamy nasze ciało, umysł lub duszę, powinno nas doskonalić, a nie osłabiać – lub niepotrzebnie komplikować nasze życie. Być może w tej książce odnajdziesz siebie i zapragniesz włączyć makrobiotykę do swojego życia. A może chcesz tylko poznać kilka pomysłów na dania i nie zagłębiać się zbytnio w pozostałe informacje na temat odżywiania. Jesteś wolnym człowiekiem i to, jak z tej książki skorzystasz, ma odzwierciedlać Twoje potrzeby w danym momencie. Decyzja należy do Ciebie.

Autorka nauczy Cię przyrządzać zdrowe i pyszne:

• zboża i rośliny strączkowe,
• śniadania, lunche i kolacje,
• słodycze i przekąski,
• chleby i pasty,
• przyprawy makrobiotyczne,
• dania stanowiące zastrzyki odporności,
• sosy, dressingi i marynaty,
• makrobiotyczne napoje i herbaty.

Zdrowe odżywianie nigdy nie było tak proste

ZAPISZ SIĘ