naturalne probiotyki – książki

Po probiotyki najczęściej sięgamy podczas kuracji antybiotykowej, przy kłopotach żołądkowych czy obniżonej odporności. Jednak czy tylko wtedy warto jeść probiotyki? Oczywiście, że nie! Codziennie spożywając produkty pełne dynamicznych probiotyków nie tylko doładujesz swoje ciało energią, ale przede wszystkim radykalnie poprawisz stan zdrowia! Naturalne probiotyki nie tylko wspierają nasz układ pokarmowy. Mają dużo więcej korzyści, które mogą Cię zaskoczyć np. łagodzą stres, poprawiają wygląd skóry, chronią zęby i dziąsła, obniżają ciśnienie! Już dziś możesz przekonać się na własnej skórze jak naturalne probiotyki takie jak czosnek, cebula, por czy banany dobroczynnie wpływają na Twój organizm. W naszych książkach znajdziesz proste przepisy na kiszonki np. kiszone warzywa, owoce, a także probiotycznych zup, sałatek czy nawet deserów. Odkryjesz również w jaki sposób wykonać szybkie fermentowane dania na wynos!
dieta roślinna - produkty
Biblia diety wegańskiej
Naukowe fakty obalające mity na temat diety roślinnej

Dieta roślinna dostarcza wszystkich składników odżywczych. Nie wiesz jednak co można jeść na diecie wegańskiej? Książka stanowi najrzetelniejsze i profesjonalne źródło informacji na temat zdrowego odżywiania w diecie wegańskiej. Obala mity, przytaczając szereg badań klinicznych i naukowo potwierdzonych faktów. Poznasz produkty bogate w białka, naturalne probiotyki, witaminy i minerały takie jak, oleje roślinne, orzechy, owoce i warzywa. Dowiesz się też jak prawidłowo zbilansować dietę wegańską. by zadbać o mikrobiom jelitowy, zdrowie i witalność

Witaminy i minerały
Witaminy i minerały w naturalnej żywności
Co i w jaki sposób jeść, aby cieszyć się świetnym zdrowiem bez konieczności suplementacji

Najnowsze badania naukowe udowadniają, że witaminy, minerały czy naturalne probiotyki mają olbrzymi wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Redukują stany zapalne i podnoszą odporność (dotyczy to m.in. witamin C i D), choć lista ich zalet wcale na tym się nie kończy. Okazuje się, że najlepszym ich źródłem jest pełnowartościowa żywność. Dzięki tej książce dowiesz się, w których produktach spożywczych należy szukać naturalnych substancji odżywczych i dlaczego witaminy w jedzeniu są lepsze od suplementów. Stosując zrównoważoną dietę i zasady zdrowego odżywiania, poprawisz stan swojego zdrowia i wyeliminujesz wiele chorób.

Jak naturalnie wzmocnić odporność
Jak naturalnie wzmocnić odporność
Właściwe odżywianie, techniki relaksacyjne i ćwiczenia fizyczne skutecznie wzmacniające układ odpornościowy i ochronę przed wirusami

Każdego dnia jesteśmy narażeni na ataki bakterii i wirusów. Nic dziwnego, że potrzebujemy skutecznej ochrony, by zachować zdrowie. Jak ją zapewnić? Kluczowe jest zdrowe odżywianie. Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzmocnić odporność. Nauczysz się w praktyce stosować dietę na odporność, a także poznasz prozdrowotne właściwości mikroskładników, w tym witamin C i D, a także naturalnych probiotyków. Poza tym zyskasz wiedzę, jak odbudować mikrobiom dietą i dostarczyć organizmowi substancji odżywczych. W ten sposób zredukujesz stany zapalne, wzmocnisz układ odpornościowy i uchronisz się przed chorobami.

Probiotyczne słoiki dla zabieganych
Ponad 100 przepisów na pyszne dania dla Twojego zdrowia

Popraw radykalnie swoje zdrowie jedząc produkty pełne dynamicznych probiotyków, które doładują Twoje ciało! Dzięki tej książce nauczysz się nie tylko przygotowywać probiotyczną żywność, ale też robić to w taki sposób, że pokocha ją cała rodzina. Twój przewodnik po probiotycznej żywności.

Żywność fermentowana i probiotyczna
Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Odkryj przepisy na trwałe fermentowane i probiotyczne potrawy z ogólnodostępnych składników. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Trwale, smacznie, zdrowo.

Żywność probiotyczna
Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby

Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i dolegliwościami takimi jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Instruuje, jak się ich pozbyć spożywając probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa. Naturalna żywność gwarancją zdrowia!

Kuchnia Raw Food
Kuchnia Raw Food
Smaczne dania bez gotowania

Czy dieta Raw Food jest zdrowa? Czy ten rodzaj kuchni jest łatwy? Tak! Za sprawą tej książki przekonasz się, jak korzystny wpływ na zdrowie ma surowa dieta. To pożywienie nie tylko doda Ci energii, jego rolą jest również oczyszczanie organizmu, detoks. Zobaczysz, jak dieta Raw Food dobrze wpływie na Twój układ trawienny. Ekspertka w dziedzinie zdrowego odżywiania i restauratorka serwuje Ci w tej pięknie wydanej książce wiele prostych, bliskich wegetarianizmowi, przepisów na śniadania, zupy, obiady, desery i tak ważne dla zdrowia naturalne probiotyki.

Kombucha – cudowny grzyb herbaciany o leczniczych właściwościach
Kompletny poradnik

Lista leczniczych właściwości kombuchy, czyli grzyba herbacianego, jest imponująca. Napój z kombuchą, którą dodaje się do herbaty z cukrem, zyskuje moc pod wpływem fermentacji. Podnosi odporność, usprawnia pracę układu trawiennego, utrzymuje w zdrowiu wątrobę, trzyma w ryzach poziom cholesterolu, pomaga zwalczać bakterie, wspomaga leczenie nowotworów. Ta książka to kompendium wiedzy o tym niezwykłym napoju. Znajdziesz w niej nie tylko receptury na jego przygotowanie, ale także wskazówki o zastosowaniu kombuchy i odpowiedzi na najczęstsze pytania o nią.

ZAPISZ SIĘ