naturalne probiotyki – książki

Po probiotyki najczęściej sięgamy podczas kuracji antybiotykowej, przy kłopotach żołądkowych czy obniżonej odporności. Jednak czy tylko wtedy warto jeść probiotyki? Oczywiście, że nie! Codziennie spożywając produkty pełne dynamicznych probiotyków nie tylko doładujesz swoje ciało energią, ale przede wszystkim radykalnie poprawisz stan zdrowia! Naturalne probiotyki nie tylko wspierają nasz układ pokarmowy. Mają dużo więcej korzyści, które mogą Cię zaskoczyć np. łagodzą stres, poprawiają wygląd skóry, chronią zęby i dziąsła, obniżają ciśnienie! Już dziś możesz przekonać się na własnej skórze jak naturalne probiotyki takie jak czosnek, cebula, por czy banany dobroczynnie wpływają na Twój organizm. W naszych książkach znajdziesz proste przepisy na kiszonki np. kiszone warzywa, owoce, a także probiotycznych zup, sałatek czy nawet deserów. Odkryjesz również w jaki sposób wykonać szybkie fermentowane dania na wynos!
Probiotyczne słoiki dla zabieganych
Ponad 100 przepisów na pyszne dania dla Twojego zdrowia

Popraw radykalnie swoje zdrowie jedząc produkty pełne dynamicznych probiotyków, które doładują Twoje ciało! Dzięki tej książce nauczysz się nie tylko przygotowywać probiotyczną żywność, ale też robić to w taki sposób, że pokocha ją cała rodzina. Twój przewodnik po probiotycznej żywności.

Żywność fermentowana i probiotyczna
Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Odkryj przepisy na trwałe fermentowane i probiotyczne potrawy z ogólnodostępnych składników. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Trwale, smacznie, zdrowo.

Żywność probiotyczna
Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby

Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i dolegliwościami takimi jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Instruuje, jak się ich pozbyć spożywając probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa. Naturalna żywność gwarancją zdrowia!

Kuchnia Raw Food
Kuchnia Raw Food
Smaczne dania bez gotowania

Czy dieta Raw Food jest zdrowa? Czy ten rodzaj kuchni jest łatwy? Tak! Za sprawą tej książki przekonasz się, jak korzystny wpływ na zdrowie ma surowa dieta. To pożywienie nie tylko doda Ci energii, jego rolą jest również oczyszczanie organizmu, detoks. Zobaczysz, jak dieta Raw Food dobrze wpływie na Twój układ trawienny. Ekspertka w dziedzinie zdrowego odżywiania i restauratorka serwuje Ci w tej pięknie wydanej książce wiele prostych, bliskich wegetarianizmowi, przepisów na śniadania, zupy, obiady, desery i tak ważne dla zdrowia naturalne probiotyki.

Kombucha – cudowny grzyb herbaciany o leczniczych właściwościach
Kompletny poradnik

Lista leczniczych właściwości kombuchy, czyli grzyba herbacianego, jest imponująca. Napój z kombuchą, którą dodaje się do herbaty z cukrem, zyskuje moc pod wpływem fermentacji. Podnosi odporność, usprawnia pracę układu trawiennego, utrzymuje w zdrowiu wątrobę, trzyma w ryzach poziom cholesterolu, pomaga zwalczać bakterie, wspomaga leczenie nowotworów. Ta książka to kompendium wiedzy o tym niezwykłym napoju. Znajdziesz w niej nie tylko receptury na jego przygotowanie, ale także wskazówki o zastosowaniu kombuchy i odpowiedzi na najczęstsze pytania o nią.

ZAPISZ SIĘ