naturalne probiotyki – książki

Po probiotyki najczęściej sięgamy podczas kuracji antybiotykowej, przy kłopotach żołądkowych czy obniżonej odporności. Jednak czy tylko wtedy warto jeść probiotyki? Oczywiście, że nie! Codziennie spożywając produkty pełne dynamicznych probiotyków nie tylko doładujesz swoje ciało energią, ale przede wszystkim radykalnie poprawisz stan zdrowia! Naturalne probiotyki nie tylko wspierają nasz układ pokarmowy. Mają dużo więcej korzyści, które mogą Cię zaskoczyć np. łagodzą stres, poprawiają wygląd skóry, chronią zęby i dziąsła, obniżają ciśnienie!

Już dziś możesz przekonać się na własnej skórze jak naturalne probiotyki takie jak czosnek, cebula, por czy banany dobroczynnie wpływają na Twój organizm. W naszych książkach znajdziesz proste przepisy na kiszonki np. kiszone warzywa, owoce, a także probiotycznych zup, sałatek czy nawet deserów. Odkryjesz również w jaki sposób wykonać szybkie fermentowane dania na wynos!

Naturalne sposoby na zespol jelita drazliwego Megan Rossi
Naturalne sposoby na zespół jelita drażliwego, nietolerancje pokarmowe, wzdęcia i zgagę
Prosty plan żywieniowy, ćwiczenia i masaże dla zachowania zdrowego mikrobiomu i całego układu trawiennego

Nie bez powodu mówi się, że jelita to nasz drugi mózg! Dlatego warto poznać strategie oczyszczania jelit i eliminowania dokuczliwych chorób układu pokarmowego, a także wzmacniania kondycji mikrobiomu jelitowego. Pomocą służy autorka tej książki. Dzięki jej cennym wskazówkom, dotyczącym m.in. diety, naturalnych probiotyków i ćwiczeń, już wkrótce pożegnasz zespół jelita drażliwego, wzdęcia, refluks i zgagę czy alergie pokarmowe. Skutecznie zadbasz o zdrowie jelit, stosując przeciwzapalną dietę low-FODMAP, która jest nieoceniona w chorobach układu pokarmowego.

dieta roślinna - produkty
Biblia diety wegańskiej
Naukowe fakty obalające mity na temat diety roślinnej

Dieta roślinna dostarcza wszystkich składników odżywczych dla organizmu. Nie wiesz jednak co można jeść na diecie wegańskiej czy wegetariańskiej? Książka stanowi najrzetelniejsze i profesjonalne źródło informacji na temat weganizmu i zdrowego odżywiania. Obala mity, przytaczając szereg badań klinicznych i naukowo potwierdzonych faktów. Poznasz produkty bogate w białka i naturalne probiotyki. A także witaminy, minerały, oleje roślinne, orzechy, owoce i warzywa. Dowiesz się też jak prawidłowo zbilansować dietę wegańską, aby zadbać o mikrobiom jelitowy, zdrowie i witalność.

Witaminy i minerały
Witaminy i minerały w naturalnej żywności
Co i w jaki sposób jeść, aby cieszyć się świetnym zdrowiem bez konieczności suplementacji

Najnowsze badania naukowe dowodzą, że witaminy, minerały czy naturalne probiotyki mają olbrzymi wpływ na zdrowie. Przykładowo redukują stany zapalne i podnoszą odporność (dotyczy to m.in. witamin C i D). Okazuje się, że najlepszym ich źródłem jest pełnowartościowa żywność. Sięgając po odpowiednie preparaty wzmacniające organizm, możesz skomponować skuteczną dietę – oczyszczającą, przeciwzapalną, na odporność czy mikrobiom. Dzięki tej książce dowiesz się, w których produktach spożywczych należy szukać naturalnych substancji odżywczych i dlaczego witaminy w jedzeniu są lepsze od suplementów.

Jak naturalnie wzmocnić odporność
Jak naturalnie wzmocnić odporność
Właściwe odżywianie, techniki relaksacyjne i ćwiczenia fizyczne skutecznie wzmacniające układ odpornościowy i ochronę przed wirusami

Każdego dnia jesteśmy narażeni na ataki bakterii i wirusów. Nic dziwnego, że potrzebujemy wzmocnienia odporności, by zachować zdrowie. Kluczową rolę odgrywają właściwe odżywianie i aktywność fizyczna. Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzmocnić odporność. Nauczysz się komponować dietę na odporność i przeciwzapalną, a także poznasz prozdrowotne działanie preparatów wzmacniających organizm, w tym witamin C i D, naturalnych probiotyków, a także innych suplementów diety. Poza tym zyskasz wiedzę, jak odbudować mikrobiom dietą i odkryjesz sprawdzone sposoby na stres. W ten sposób zredukujesz stany zapalne, wzmocnisz układ odpornościowy i uchronisz się przed chorobami.

Bakterie jelitowe kluczem do zdrowia dr Anne Katharina Zschocke
Bakterie jelitowe kluczem do zdrowia!
Najskuteczniejszy sposób przywrócenia i pielęgnacji mikrobiomu potwierdzony najnowszymi badaniami naukowymi

Jelita i mikrobiom jelitowy mają wpływ nie tylko na twoją odporność, ale również samopoczucie i aktywność. Tak! Radość, smutek, strach czy spokój są wywoływane przez jelito! Autorka podpowie ci, w jaki sposób zadbać o dobre bakterie i mikroflorę jelit. Poznasz dietę bogatą w naturalne probiotyki i prebiotyki, które nie tylko wzmocnią twoją odporność, ale pomogą ci uniknąć chorób jelit i układu pokarmowego. Odkryjesz również, jak z pomocą dobrych bakterii zrzucić zbędne kilogramy.

Nutraceutyki Tomasz Woźniak
Nutraceutyki – czym są i jak je bezpiecznie przyjmować
Naturalny sposób na poprawę zdrowia, redukcję stresu i wzmocnienie odporności

Masz kłopoty ze zdrowiem lub chcesz poprawić swoje samopoczucie? Skuteczne rozwiązanie znajduje się na wyciągnięcie ręki. To nutraceutyki – prozdrowotne składniki odżywcze dostępne w naturalnej żywności. Z książki tej dowiesz się, jak na bazie nutraceutyków skomponować dietę oczyszczającą, przeciwzapalną lub na odporność. Poza tym nauczysz się prawidłowego oczyszczania organizmu z toksyn. Dodatkowo poznasz właściwości suplementów diety, naturalnych probiotyków i preparatów wzmacniających organizm. Uzbrojony w tę wiedzę wyeliminujesz stany zapalne, zwiększysz swoją odporność i ograniczysz ryzyko chorób cywilizacyjnych.

Probiotyczne słoiki dla zabieganych
Ponad 100 przepisów na pyszne dania dla Twojego zdrowia

Popraw radykalnie swoje zdrowie jedząc produkty pełne dynamicznych probiotyków, które doładują Twoje ciało! Dzięki tej książce nauczysz się nie tylko przygotowywać probiotyczną żywność, ale też robić to w taki sposób, że pokocha ją cała rodzina. Twój przewodnik po probiotycznej żywności.

Skuteczne leczenie reumatyzmu
3 naturalne kroki do zdrowych stawów polecane przez lekarza

Innowacyjna metoda doktor Susan S. Blum obejmuje dwutygodniowy plan szybkiego zmniejszania bólu poprzez środki przeciwzapalne i suplementy. Kolejnym jego krokiem jest intensywna naprawa jelit mająca na celu pozbycie się z ciała złych bakterii i wzmocnienie układu trawiennego, a w konsekwencji powstrzymania stanów zapalnych. Autorka dużo miejsca poświęca również problemom emocjonalnym w nieoczywisty sposób szkodzącym stawom oraz prezentuje prostą dietę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską. Publikacja zawiera także szczegółowe studia przypadków, w tym inspirującą osobistą historię jej autorki.

Makrobiotyka
Droga do zdrowia i długowieczności

W makrobiotyce chodzi o to, by czuć się wolnym, zrównoważonym i spełnionym. Ta książka ma pomóc Ci znaleźć drogę pełną miłości, prowadzącą do równowagi i wewnętrznego spokoju. Inteligentne odżywianie na różnych poziomach pozwoli Ci kształtować swoje codzienne samopoczucie. Zdrowe odżywianie nigdy nie było tak proste.

Kuchnia Raw Food
Kuchnia Raw Food
Smaczne dania bez gotowania

Czy dieta Raw Food jest zdrowa? Czy ten rodzaj kuchni jest łatwy? Tak! Za sprawą tej książki przekonasz się, jak korzystny wpływ na zdrowie ma surowa dieta. To pożywienie nie tylko doda ci energii, rolą tej diety jest również oczyszczanie organizmu. Zobaczysz, jak dieta Raw Food dobrze wpływie na twój układ trawienny. Ekspertka w dziedzinie zdrowego odżywiania i restauratorka serwuje ci w tej pięknie wydanej książce wiele prostych, bliskich diecie wegetariańskiej i weganizmowi, przepisów na śniadania, zupy, obiady, desery i tak ważne dla zdrowia naturalne probiotyki.

Żywność funkcjonalna
Najzdrowsze produkty z natury

Autorzy opisują ponad pięćdziesiąt najzdrowszych i uznawanych za życiodajne owoców, warzyw, ziół, korzeni, nasion, grzybów z całego świata. Podają również pełną charakterystykę ich właściwości prozdrowotnych. Wszystkie produkty są łatwo dostępne i niedrogie. Poznaj najbardziej wartościową żywność z natury.

Kombucha – cudowny grzyb herbaciany o leczniczych właściwościach
Kompletny poradnik

    Lista leczniczych właściwości kombuchy, czyli grzyba herbacianego, jest imponująca. Napój z kombuchą, którą dodaje się do herbaty z cukrem, zyskuje moc pod wpływem fermentacji. Podnosi odporność, usprawnia pracę układu trawiennego, utrzymuje w zdrowiu wątrobę, trzyma w ryzach poziom cholesterolu, pomaga zwalczać bakterie, wspomaga leczenie nowotworów. Ta książka to kompendium wiedzy o tym niezwykłym napoju. Znajdziesz w niej nie tylko receptury na jego przygotowanie, ale także wskazówki o zastosowaniu kombuchy i odpowiedzi na najczęstsze pytania o nią.

    ZAPISZ SIĘ