witamina C – książki

Witamina C jest niezbędna do życia i utrzymania dobrego stanu zdrowia, a pozyskujemy ją z pożywienia. Medycyna konwencjonalna przewiduje normy witaminy C w organizmie, jednak jej nadmiar jest wydalany wraz z moczem. Dlatego nie można jej przedawkować.

Witamina C, inaczej kwas askorbinowy, zawierają owoce i warzywa. Dlatego codzienne ich spożywanie jest bardzo ważne dla twojej diety i zdrowia. Warto jednak co jakiś czas badać sobie poziom witaminy C w organizmie. Jeśli wynik jest poniżej normy, to może oznaczać poważną chorobę, np. raka. Możesz również stosować codzienna suplementację witaminy C w postaci kapsułek, tabletek czy proszku. W przypadku poważnych chorób coraz częściej stosuje się wlewy dożylne z witaminy C. Tu znajdziesz szeroki wybór książek o dawkowaniu, wlewach i zaleceniach witaminy C oraz korzyści jakie możesz czerpać z jej prawidłowego stosowania.

Pokonaj przeziebienie i grype Bruce Fife
Pokonaj przeziębienie i grypę
Skuteczne, naturalne metody antywirusowe poparte badaniami naukowymi na infekcje układu oddechowego - bez leków

Cierpisz na coroczne infekcje wirusowe? Nie potrafisz poradzić sobie ze stanami zapalnymi, bólem gardła, kaszlem i ogólnym osłabieniem? Autor książki opisuje skuteczne terapie, oparte na naturalnych metodach leczenia. Wyjaśnia, dlaczego olej kokosowy, witamina D, witamina C i detoks są niezbędne do wzmocnienia odporności i poprawy ogólnego stanu zdrowia. Poznasz bezpieczne metody, które pozwolą ci odbudować naturalną odporność organizmu bez użycia leków. Zapomnisz o wizytach u lekarza i będziesz mógł cieszyć się życiem bez chorób wirusowych.

Witaminy i minerały
Witaminy i minerały w naturalnej żywności
Co i w jaki sposób jeść, aby cieszyć się świetnym zdrowiem bez konieczności suplementacji

Najnowsze badania naukowe dowodzą, że witaminy, minerały czy naturalne probiotyki mają olbrzymi wpływ na zdrowie. Przykładowo redukują stany zapalne i podnoszą odporność (dotyczy to m.in. witamin C i D). Okazuje się, że najlepszym ich źródłem jest pełnowartościowa żywność. Sięgając po odpowiednie preparaty wzmacniające organizm, możesz skomponować skuteczną dietę – oczyszczającą, przeciwzapalną, na odporność czy mikrobiom. Dzięki tej książce dowiesz się, w których produktach spożywczych należy szukać naturalnych substancji odżywczych i dlaczego witaminy w jedzeniu są lepsze od suplementów.

Jak naturalnie wzmocnić odporność
Jak naturalnie wzmocnić odporność
Właściwe odżywianie, techniki relaksacyjne i ćwiczenia fizyczne skutecznie wzmacniające układ odpornościowy i ochronę przed wirusami

Każdego dnia jesteśmy narażeni na ataki bakterii i wirusów. Nic dziwnego, że potrzebujemy wzmocnienia odporności, by zachować zdrowie. Kluczową rolę odgrywają właściwe odżywianie i aktywność fizyczna. Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzmocnić odporność. Nauczysz się komponować dietę na odporność i przeciwzapalną, a także poznasz prozdrowotne działanie preparatów wzmacniających organizm, w tym witamin C i D, naturalnych probiotyków, a także innych suplementów diety. Poza tym zyskasz wiedzę, jak odbudować mikrobiom dietą i odkryjesz sprawdzone sposoby na stres. W ten sposób zredukujesz stany zapalne, wzmocnisz układ odpornościowy i uchronisz się przed chorobami.

Naturalne wody owocowe. Jak prawidłowo wykonać energetyzujące, oczyszczające i antyoksydacyjne izotoniki Susan Marque
Naturalne wody owocowe
Jak prawidłowo wykonać energetyzujące, oczyszczające i antyoksydacyjne izotoniki

Dzięki przepisom na naturalne wody owocowe stworzysz ich własne kompozycje. Nawodnisz i oczyścisz organizm, wyeliminujesz z diety zbędny cukier, nawilżysz skórę, poprawisz trawienie i zadbasz o prawidłową masę ciała. Niewątpliwie zwiększysz poziom energii, koncentrację i unikniesz chorób czy bólu głowy. Proste i zdrowe domowe wody owocowe będą Twoim elementem zdrowego odżywiania. Wykorzystując sezonowe owoce czy mrożonki, nauczysz się tworzyć smaczne wody owocowe i skutecznie zadbasz o swoje zdrowie.

Rak i witamina C w świetle badań naukowych. Duże dawki witaminy C w profilaktyce i terapiach antynowotworowych Ewan Cameron Linus Pauling
Rak i witamina C w świetle badań naukowych
Duże dawki witaminy C w profilaktyce i terapiach antynowotworowych

Czy rak i witamina C to dobre terapeutyczne połączenie? Czy witamina C – preparat wzmacniający organizm jest skuteczna w leczeniu stanów zapalnych i tak groźnej choroby jak nowotwór? Czy może również chronić przed chorobami autoimmunologicznymi? Dwukrotny laureat Nagrody Nobla potwierdza, że tak! Poświęcił kilkadziesiąt lat swojej naukowej pracy na badanie wpływu witamin na organizm. Dziś dzieli się z tobą wynikami tych badań. Autorzy dowodzą, że przyjmowanie wysokich dawek witaminy C przywraca zdrowie i przynosi ulgę pacjentom z chorobą nowotworów. Książka stanowi doskonałe uzupełnienie wiedzy o terapiach antynowotworowych.

Jak żyć dłużej i czuć się lepiej
Odkrycia noblisty dotyczące terapii witaminami i składnikami odżywczymi

Czy wiesz, że duże dawki witaminy C mogą wzmocnić twoją odporność i skrócić trwanie przeziębienia lub grypy? Witamina D z kolei zapobiega nadciśnieniu i chorobom serca. Autor, noblista z dziedziny chemii, odkryje przed tobą cudowne działanie witamin, składników odżywczych i innych preparatów wzmacniających organizm. Dowiesz się które witaminy i w jakich ilościach przyjmować, by poprawić działanie układu immunologicznego, pracę mózgu, leczyć alergię czy opóźnić starzenie. Odkryjesz również, których witamin nie można przyjmować w nadmiarze.

Lecznicza moc pszczół
Najskuteczniejsze terapie od A do Z

Apiterapia polega na wykorzystaniu produktów pszczelich do leczenia powszechnych dolegliwości. Ta terapia naturalna w całości oparta jest na prozdrowotnych właściwościach miodu, często nazywanego naturalnym antybiotykiem. Bogaty w witaminę C i inne mikroelementy wzmocni twoją odporność i wyleczy stany zapalne. Ponadto jego antyseptyczne działanie skutecznie wspomoże twój organizm w gojeniu się ran oraz zlikwiduje chorobotwórcze bakterie. Jako dodatek do diety miód będzie stanowić twoją naturalną ochronę, a jego słodki smak umili twoje podniebienie.

Żywność probiotyczna
Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby

Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawionym równowagi mikrobiomem jelitowym i dolegliwościami takimi jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm i wiele chorób jelit. Instruuje, jak się ich pozbyć spożywając probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa bogate w witaminę C. Dowiesz się o diecie z wykorzystaniem żywności probiotycznej oraz dzięki których zachowasz zdrowy układ pokarmowy. Dodatkowo znajdziesz ponad 100 przepisów na proste i skuteczne potrawy probiotyczne. Probiotyki naturalne gwarancją zdrowia!

Żywność funkcjonalna
Najzdrowsze produkty z natury

Autorzy opisują ponad pięćdziesiąt najzdrowszych i uznawanych za życiodajne owoców, warzyw, ziół, korzeni, nasion, grzybów z całego świata. Podają również pełną charakterystykę ich właściwości prozdrowotnych. Wszystkie produkty są łatwo dostępne i niedrogie. Poznaj najbardziej wartościową żywność z natury.

ZAPISZ SIĘ