witamina C – książki

Witamina C jest niezbędna do życia i utrzymania dobrego stanu zdrowia, a pozyskujemy ją z pożywienia. Medycyna konwencjonalna przewiduje normy witaminy C w organizmie, jednak jej nadmiar jest wydalany wraz z moczem. Dlatego nie można jej przedawkować. Witamina C, inaczej kwas askorbinowy, zawierają owoce i warzywa. Dlatego codzienne ich spożywanie jest bardzo ważne dla twojej diety i zdrowia. Warto jednak co jakiś czas badać sobie poziom witaminy C w organizmie. Jeśli wynik jest poniżej normy, to może oznaczać poważną chorobę, np. raka. Możesz również stosować codzienna suplementację witaminy C w postaci kapsułek, tabletek czy proszku. W przypadku poważnych chorób coraz częściej stosuje się wlewy dożylne z witaminy C. Tu znajdziesz szeroki wybór książek o dawkowaniu, wlewach i zaleceniach witaminy C oraz korzyści jakie możesz czerpać z jej prawidłowego stosowania.
Witaminy i minerały
Witaminy i minerały w naturalnej żywności
Co i w jaki sposób jeść, aby cieszyć się świetnym zdrowiem bez konieczności suplementacji

Najnowsze badania naukowe udowadniają, że witaminy, minerały czy naturalne probiotyki mają olbrzymi wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Redukują stany zapalne i podnoszą odporność (dotyczy to m.in. witamin C i D), choć lista ich zalet wcale na tym się nie kończy. Okazuje się, że najlepszym ich źródłem jest pełnowartościowa żywność. Dzięki tej książce dowiesz się, w których produktach spożywczych należy szukać naturalnych substancji odżywczych i dlaczego witaminy w jedzeniu są lepsze od suplementów. Stosując zrównoważoną dietę i zasady zdrowego odżywiania, poprawisz stan swojego zdrowia i wyeliminujesz wiele chorób.

Jak naturalnie wzmocnić odporność
Jak naturalnie wzmocnić odporność
Właściwe odżywianie, techniki relaksacyjne i ćwiczenia fizyczne skutecznie wzmacniające układ odpornościowy i ochronę przed wirusami

Każdego dnia jesteśmy narażeni na ataki bakterii i wirusów. Nic dziwnego, że potrzebujemy skutecznej ochrony, by zachować zdrowie. Jak ją zapewnić? Kluczowe jest zdrowe odżywianie. Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzmocnić odporność. Nauczysz się w praktyce stosować dietę na odporność, a także poznasz prozdrowotne właściwości mikroskładników, w tym witamin C i D, a także naturalnych probiotyków. Poza tym zyskasz wiedzę, jak odbudować mikrobiom dietą i dostarczyć organizmowi substancji odżywczych. W ten sposób zredukujesz stany zapalne, wzmocnisz układ odpornościowy i uchronisz się przed chorobami.

Zywnosc czyli co tak naprawde mozna jesc dr Mark Hyman zdrowe odzywianie
Żywność, czyli co tak naprawdę można jeść
Kompleksowy przewodnik zdrowego odżywiania według współczesnych badań naukowych

Dr Mark Hyman, lekarz i autor bestsellerów „New York Timesa”, odpowiada na Twoje pytanie: co, do diabła, powinienem jeść, by cieszyć się zdrowiem? W swojej książce demaskuje wszystkie mity dotyczące zdrowego odżywiania! Pokazuje, że żywność jest najlepszym i najtańszym lekarstwem na wiele chorób chronicznych i dolegliwości, takich jak cukrzyca, refluks, stany zapalne i choroby autoimmunologiczne! Przedstawia gotowe rozwiązanie, jakim jest dieta pegańska, łącząca w sobie zasady diety Paleo i wegetariańskiej. Omawia jej zasady i gotowy jadłospis, który pomoże Ci w łatwy sposób wprowadzić ją do swojego stylu życia.

Rak i witamina C w świetle badań naukowych. Duże dawki witaminy C w profilaktyce i terapiach antynowotworowych Ewan Cameron Linus Pauling
Rak i witamina C w świetle badań naukowych
Duże dawki witaminy C w profilaktyce i terapiach antynowotworowych

Czy rak i witamina C to dobre terapeutyczne połączenie? Czy witamina C jest skuteczna w leczeniu tak groźnej choroby jak nowotwór? Dwukrotny laureat Nagrody Nobla potwierdza, że tak! Poświęcił kilkadziesiąt lat swojej naukowej pracy na badanie wpływu witamin na organizm. Dziś dzieli się z Tobą wynikami tych badań. Autorzy dowodzą, że przyjmowanie wysokich dawek witaminy C przynosi ulgę pacjentom z chorobą nowotworową i pomaga w szybszym powrocie do zdrowia. Książka stanowi doskonałe uzupełnienie wiedzy o terapiach antynowotworowych.

Żywność probiotyczna
Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby

Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i dolegliwościami takimi jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Instruuje, jak się ich pozbyć spożywając probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa. Naturalna żywność gwarancją zdrowia!

sexy soki
Sexy soki
Piękno, zdrowie, energia

Sexi soki to propozycja dla wszystkich, którzy pragną zachować zdrowie, piękno i energię na całe życie. Dzięki autorce bestsellerów New York Timesa dowiesz się jak przygotowywać zdrowe koktajle, a także kremowe, pasty i mleka z różnych rodzajów orzechów, nasion, ziaren i pestek. Wznieś toast za swoje zdrowie!

Zielone koktajle
Zielone koktajle
Smoothie dla zdrowia

Autorka przedstawia przewodnik po leczniczych właściwościach zielonych koktajli. Zawiera on ponad 150 smacznych przepisów i spis składników odżywczych, użytecznych w walce z różnymi dolegliwościami, począwszy od drobnych niedomagań i przeziębień, po przewlekłe choroby i nadwagę. Zielony zastrzyk energii.

ZAPISZ SIĘ