Sprawny mózg i zdrowe jelita

Ponad 90 roślinnych dań, dzięki którym odżywisz mózg i ciało, a także szybko zregenerujesz się i zachowasz młodzieńczą witalność

  • ISBN: 978-83-8272-780-7;
  • Cena katalogowa: 89.80 zł;
  • Ilość stron: 280;
  • Oprawa: miękka;
  • Format: 16,5x24;
  • Nr wydania: I;
Irena Kloskowska
Irena Kloskowska
10
0

Dieta na zdrowe jelita – klucz do zdrowia i witalności

W książce znajdziesz ponad 90 roślinnych dań, dzięki którym odżywisz mózg i ciało, a także szybko zregenerujesz się i zachowasz młodzieńczą witalność. To prawdziwe kompendium wiedzy na temat zdrowego odżywiania, ziołolecznictwa oraz jego wpływu na organizm. Autorzy, Alberto Villoldo i znany szef kuchni Conny Anderson, dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniami. Odkrywają sekrety diety inspirowanej tradycjami amazońskimi, które mogą odmienić życie każdego z nas. Dieta na zdrowe jelita może pomóc ci w pozbyciu się wielu dolegliwości.

Jak zregenerować organizm pożywieniem – szef kuchni poleca

Jednym z głównych tematów poruszanych w książce jest regeneracja organizmu. Autorzy podkreślają, że odpowiednio skomponowana dieta może uruchomić naturalne systemy naprawcze ciała. Przepisy kulinarne zawarte w książce są tak opracowane, aby aktywować komórki, pomóc w naprawie i budowie nowych tkanek. Dzięki temu możesz odmłodzić swoje ciało, zyskać więcej energii, poprawić ogólne samopoczucie oraz wzmocnić odporność. Zapewnią ci to przepisy kulinarne opracowane przez znanego szefa kuchni Conny’ego Andersona.

Dlaczego dieta na zdrowe jelita ma znaczenie dla pracy mózgu?

Zdrowie jelit mają bezpośredni wpływ na funkcjonowanie mózgu. W książce znajdziesz przepisy kulinarne z leczniczymi ziołami oraz dietę na zdrowe jelita, które wspierają ogólne zdrowie organizmu. To przełoży się na lepsze samopoczucie psychiczne i fizyczne. Odpowiednio zbilansowana dieta roślinna, bogata w polifenole, przeciwutleniacze, zioła i rośliny lecznicze, pomoże ci utrzymać jelita w dobrej kondycji. A to jest kluczowe dla zdrowia mózgu oraz mikrobiomu jelitowego.

Zioła na odporność i medycyna naturalna na pokonanie chorób

W książce znajdziesz również informacje o medycynie naturalnej oraz ziołach na odporność. Przede wszystkim mogą one pomóc w walce ze stanami zapalnymi i wzmocnić układ immunologiczny. Autorzy przybliżają zalety ziołolecznictwa i naturalnych metod wspierania zdrowia, które mogą być doskonałym uzupełnieniem diety i stylu życia.

Dieta oparta na roślinach, z dodatkiem ryb i jajek, może znacząco zmniejszyć ryzyko wystąpienia wielu chorób. Wśród nich między innymi są demencja, rak czy choroby serca. Naturalne składniki odżywcze składników zawartych w przepisach wspierają układ odpornościowy, wspomagają wzmocnienie odporności i mają działanie przeciwzapalne. Dzięki temu możesz cieszyć się dłuższym i zdrowszym życiem, wykorzystując moc medycyny naturalnej.

Wspomaganie zdrowia poprzez dietę na zdrowe jelita i ziołolecznictwo

Dzięki zawartym w książce wskazówkom na temat diety na zdrowe jelita oraz wykorzystania roślin leczniczych i ziół na odporność, dowiesz się, jak naturalnie wspierać swoje zdrowie. Walka ze stanami zapalnymi i wspieranie układu odpornościowego to kluczowe elementy zdrowego stylu życia, które są szczegółowo omówione w tej inspirującej lekturze. Zacznij swoją podróż ku zdrowiu już dziś!

Wykorzystaj moc roślin, aby odmłodzić swoje ciało i umysł!

Ta książka zabierze cię w transformacyjną podróż kulinarną! To wegańskie arcydzieło, łączące unikalną pradawną wiedzę z wynikami nowatorskich badań naukowych, to skarbnica dla zdrowia. Dr Villoldo badał moc roślin wśród rdzennych uzdrowicieli w Amazonii (byłem tam z nim!), teraz zaś dzieli się przepisami kulinarnymi na apetyczne dania, opracowanymi wraz ze światowej sławy szefem kuchni Connym Anderssonem, które wspomagają detoksykację i regenerację. Jako naoczny świadek niesamowitej mocy żywności służącej za lekarstwo podczas warsztatów kulinarnych, które współprowadziłem z dr. Villoldo, mogę zaświadczyć, że te przepisy kulinarne wyjawią ci sekrety dożywotniego dobrostanu! Dzięki tej książce zmienisz kuchnię w laboratorium lecznicze i obierzesz styl życia bazujący na roślinach, umożliwiający naturalną regenerację i zachowanie optymalnego stanu zdrowia.

– lek. med. Mark Hyman, autor książki Co jeść, aby być zdrowym bestsellera nr 1 na liście „New York Timesa”

To wspaniały zbiór wyjątkowych przepisów kulinarnych, skrupulatnie stworzonych tak, aby odpowiadały najnowszym zdobyczom w dziedzinie nauk o żywieniu. Starannie opracowane posiłki, ekscytujące i różnorodne, odżywiają zarówno ciało, jak i duszę, zmieniając zdrowe odżywianie w niesamowitą przyjemność. Będziesz zdumiony, jak łatwo książka ta łączy smak, kreatywność i bilansowanie żywienia, czyniąc z każdego posiłku świętowanie dobrostanu. To coś dużo więcej niż książka kucharska – to plan na zdrowsze, szczęśliwsze życie.

– lek. med. David Perlmutter, autor książek Księga zdrowia mózgu, bestsellera nr 1 na liście „New York Timesa”

 

Patroni:

ZAPISZ SIĘ