Mięsna dieta karniwora rozszerzeniem diety ketogenicznej. Wykorzystaj zasady diety mięsnej, by pozbyć się chorób, odzyskać energię, zdrowie i szczupłą sylwetkę

  • ISBN: 978-83-8168-863-5;
  • Cena katalogowa: 89.80 zł;
  • Ilość stron: 440;
  • Oprawa: miękka;
  • Format: 16,5 cm x 24 cm;
  • Data ostatniego wydania: 2021;
  • Nr wydania: I;
Monika Muszyńska
Monika Muszyńska
30
0

Poznaj szokujące prawdy i mity o zdrowym odżywianiu

Czujesz się coraz bardziej zagubiony w natłoku sprzecznych informacji dotyczących zdrowego odżywiania? Codziennie zjadasz zalecane porcje warzyw i owoców, ale wcale nie czujesz się dobrze? Czy po spożyciu jarmużu, brokułów czy pomidorów pojawiają się nieprzyjemne dolegliwości żołądkowe, wzdęcia i cierpisz z powodu biegunek lub zaparć? Dieta mięsna karniwora może okazać się tym, czego twój organizm tak naprawdę potrzebuje. W książce znajdziesz informacje, dlaczego warzywa i owoce mogą przyczyniać się do rozwoju wielu chorób. Takich jak choroby autoimmunologiczne, dolegliwości układu trawiennego i krążenia. A także alergii, wysypek skórnych i powodować ogólny spadek energii i sił witalnych, a nawet depresję. Poznasz też zalety diety mięsożercy, naturalnej progresji z diety ketogenicznej oraz prawdę o cholesterolu, poparte naukowymi badaniami. Dostaniesz dokładne instrukcje, jak wprowadzić i dopasować jadłospis potrzeb dietę opartą na spożywaniu wyłącznie wysokiej jakości produktów pochodzenia zwierzęcego. W tym praktyczne porady, jak uniknąć błędów zwykle towarzyszących zmianie sposobu odżywiania.

Czym jest dieta mięsna karniwora?

Mięsna dieta karniwora nie jest dietą przeznaczoną tylko dla sportowców i kulturystów skupionych na ekstremalnej aktywności fizycznej, budowaniu masy mięśniowej i smukłej, pozbawionej tłuszczu sylwetki. Raczej naturalnym rozszerzeniem diety ketogenicznej bazującej na zdrowych tłuszczach. Według pacjentów Autora dr. Paula Saladino jest również jedyną dietą, dzięki której czują się po prostu fantastycznie. Spożywanie wysokiej jakości produktów pochodzenia zwierzęcego pozwoliło im wyeliminować choroby autoimmunologiczne i stany zapalne. A także, wsparło skuteczne oczyszczanie jelit oraz odbudowanie równowagi dobroczynnych bakterii w organizmie. Wielu z nich pozbyło się problemów z alergiami, układem trawiennym, wzdęć, zaparć lub biegunek czy choroby jelita drażliwego. Inni odczuli płynące z niej korzyści na własnej skórze, eliminując silną egzemę, wysypki czy inne dolegliwości dermatologiczne. Dieta oparta na wysokiej jakości produktach pochodzenia zwierzęcego pomogła pacjentom dr. Saladino pozbyć się depresji i napadów lękowych.

Co można jeść na diecie mięsnej? Poznaj jadłospis mięsożercy

Mięsna dieta karniwora oparta jest na spożywaniu produktów pochodzenia zwierzęcego, dobrej jakości mięsa, podrobów i tłuszczu, czyli kompletnej diecie „od nosa do ogona”. Dobrze przygotowana i dopasowana do indywidualnych potrzeb dostarcza wszystkich niezbędnych dla organizmu składników. Autor przedstawia pięć poziomów wprowadzania diety mięsnej, naturalnie wypływających z diety ketogenicznej. Na poziomie pierwszym spożywasz od 80% do 90% mięsa: wołowiny, dziczyzny, jagnięciny, drobiu czy ryb. Dozwolone jest spożywanie jaj i mniej toksycznych roślin, takich jak dynia, awokado, ogórki, oliwki i sezonowych owoców jagodowych. Kolejne poziomy są bardziej eliminacyjne, ale tutaj również najważniejsze są indywidualne preferencje i potrzeby. Aby ci ułatwić wgląd w dzień mięsożercy, książka zawiera przykładowe jadłospisy na wszystkich pięciu poziomach. Autor wielokrotnie podkreśla, że najważniejsza jest jakość spożywanych produktów zwierzęcych – powinny one pochodzić od zwierząt z wolnego wypasu. Niezwykle ważne jest też picie odpowiedniej ilości wody.

Dieta mięsna karniwora – jak uniknąć błędów w stosowaniu ?

Autor rozwiewa również wszelkie wątpliwości dotyczące poziomu cholesterolu, ilości spożywanych białek i tłuszczy czy liczby posiłków w ciągu dnia oraz codziennej aktywności fizycznej. Przede wszystkim dowiesz się, jak uniknąć typowych błędów popełnianych przez osoby, które rozpoczynają swoją przygodę z dietą mięsną. Jak każda zmiana sposobu odżywania, również dieta mięsożercy może powodować dolegliwości. Spokojnie biegunki czy zaparcia, szybko ustępują po kilku dniach. Dieta ketogeniczna zdecydowanie ułatwia przejście na kompletną dietę karniwora. Jednak ci, którzy jej nie stosowali, mogą zaobserwować objawy „grypy ketonowej”, osłabienia, zmęczenia czy rozdrażnienia, które ustępują po około 4 dniach. Autor wyjaśnia, z czym przyjdzie ci się zmierzyć, wybierając ten sposób odżywiania, ale również daje sprawdzone rady, jak sobie poradzić z dietą mięsną. Jeśli jednak nie jesteś gotowy na tak radykalną zmianę, czterdziestopięcio- lub dziewięćdziesięciodniowa dieta mięsna karniwora jest doskonałym sposobem na oczyszczanie jelit ze złogów i organizmu z toksyn.

Czy historia zdrowych i szczęśliwych mięsożerców może stać się twoją historią?

Dla potwierdzenia skuteczności mięsnej diety karniwora Autor przytacza historie pacjentów, którzy cierpieli na choroby autoimmunologiczne, w tym Leśniowskiego – Crohna, cukrzycę typu 2, insulinooporność, alergie, depresję, mgłę mózgową czy zaburzenia układu trawiennego spowodowane przerostem bakterii. Wprowadzenie diety opartej na wysokiej jakości produktach pochodzenia zwierzęcego odmieniło nie tylko ich zdrowie, ale i całe życie. Zyskali siłę i energię, by zmierzyć się z wyzwaniami dnia codziennego. Odzyskali kontrolę nad swoim ciałem, wyeliminowali ból i stany zapalne. Teraz codziennie cieszą się aktywnością fizyczną i sprawnością umysłową.

Poznaj opinie o diecie karniwora znanych i cenionych ekspertów od zdrowego odżywiania:

Dr Paul Saladino jest inicjatorem niezwykle fascynującego ruchu promującego dietę mięsną. Przedstawia dietę karniwora w sposób przemyślany i wyważony. Tym samym zmusza wszystkich do szczególnej uwagi. Dzięki obszernemu doświadczeniu Paula w dziedzinie zarówno medycyny tradycyjnej, jak i funkcjonalnej jest on w stanie analizować leczenie z wielu perspektyw, a także osiągać przełomowe wyniki.

Mark Sisson
autor bestsellerów New York Timesa, Przeprogramuj swoje geny, by bez wysiłku schudnąć, zyskać zdrowie i energię i The Keto Reset Diet, założyciel MarksDailyApple.com

Paul jest wyjątkowym i nieszablonowym myślicielem. Ma bardzo dużą wiedzę naukową oraz przedstawia przekonujące argumenty, które podważają konwencjonalne poglądy w zakresie żywienia oraz konieczności spożywania roślin w celu zachowania optymalnego stanu zdrowia.

Dr Mercola
autor bestsellerów New York Timesa, założyciel Mercola.com

Paul wychwala zalety diety mięsnej, które jednocześnie potwierdza wiedzą naukową. Prowadząc badania, wykonał ogrom pracy i ustalił, jakie są fakty, więc czytelnik nie musi już tego robić. Jako lekarz medycyny funkcjonalnej postrzega zdrowie człowieka całościowo. Znajduje to odzwierciedlenie w „Mięsnej diecie karniwora”.

Dave Asprey
Dyrektor generalny Bulletproof, biohaker

Mięsna dieta karniwora – jedz mięso dla zdrowia!

 

Patroni:

ZAPISZ SIĘ