Choroby

chemia w jedzeniu
Chemia w pożywieniu
Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Czy wiesz, czym są polepszacze smaku, barwniki spożywcze, emulgatory i wszystkie dodatki z E-? Dlaczego nadmiar chemii w jedzeniu i diecie przyczynia się do chorób autoimmulogicznych, neurodegeneracyjnych i układu krążenia? Jak dodatki do żywności powodują alergie pokarmowe i choroby jelit? W książce znajdziesz odpowiedzi na te pytania. Dowiesz się, jak możesz uniknąć chorób nowotworowych i krążenia, alergii i stanów zapalnych, eliminując nadmiar produktów z chemicznymi dodatkami. Od teraz będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzieniu.

Vademecum naturalnego zdrowia
Najskuteczniejsze metody oczyszczania i uzdrawiania organizmu

Czy wiesz, że choroby i zaburzenia hormonalne to wynik niezdrowego odżywiania się i nieświadomego zaburzania pracy poszczególnych organów? Twoje ciało z natury zaprogramowane jest bycie zdrowym! Czy istnieją naturalne sposoby na odzyskanie zdrowia i podniesienie odporności? Jakie są najskuteczniejsze metody oczyszczania organizmu? Tego dowiesz się z tej książki! Autorzy stawiają w niej na naturalne terapie i medycynę naturalną oraz na ajurwedę. Wiele miejsca w książce poświęcają zdrowemu odżywianiu, diecie ajurwedyjskiej i pułapkom czyhającym w żywności, a także aktywności fizycznej.

Jadalne rośliny dziko rosnące
Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin

Czy wiesz, jakie rośliny lecznicze rosną wokół ciebie? Jak możesz wykorzystać właściwości medycyny naturalnej, aby poprawić swoje zdrowie i pozbyć się chorób? Autorzy książki przygotowali praktyczny poradnik, który pomoże ci odkryć niesamowity świat ziołolecznictwa. Znajdziesz w niej 200 jadalnych roślin, które wykazują działanie hamujące rozwój nowotworów czy chorób układu krążenia. Poznasz również zioła na odporność, które z łatwością możesz stosować w formie preparatów wzmacniających organizm. Zaufaj tej terapii naturalnej.

Księga zdrowia mózgu
Najlepsze metody poprawy pamięci, ostrości umysłu i zapobiegania starzeniu się mózgu

Jeśli stałeś się zapominalski, roztargniony lub masz problemy ze skupieniem się powinieneś sięgnąć po tę książkę bestsellerowych Autorów New York Timesa. Dowiesz się z niej, jak stworzyć zdrowszy mózg dzięki odpowiedniemu odżywianiu, zmianie stylu życia i gimnastyce mózgu. Zdrowy mózg przez całe życie!

szkodliwe dodatki
Nie jedz tego!
Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia

Jak jogurt, to tylko BIO. Płatki wzmocnione wapniem i witaminami, a czekolada bez cukru. Zadaj sobie jednak pytanie, dlaczego spożywając te wszystkie „zdrowe” alternatywy ludzie wciąż chorują na choroby autoimmunologiczne. A także miażdżycę, otyłość, cukrzycę typu 2 i nowotwory? Ponieważ, jak udowadnia dr Hans-Ulrich Grimm, substancje w nich zawarte skrywają najbardziej szkodliwe dodatki do żywności. Z książki dowiesz się, że margaryna z fitosterolami przyczynia się do rozwoju miażdżycy, a jogurty z probiotykami wywołują stany zapalne jelit. Dzięki tej publikacji staniesz się konsumentem świadomie wybierającym zdrową żywność.

Jak pokonać Alzheimera, Parkinsona, SM i inne choroby neurodegeneracyjne
Jak pokonać Alzheimera, Parkinsona, SM i inne choroby neurodegeneracyjne
Zapobieganie, leczenie, cofanie skutków

Jak pokonać Alzheimera, Parkinsona i inne schorzenia neurodegeneracyjne? Duża część chorób mózgu jest wywoływana przez stany zapalne. Dlatego też można je skutecznie leczyć stosując terapie naturalne: odpowiednie odżywianie, zdrowy tryb życia i wczesną profilaktykę. Wystarczy, że zastosujesz przedstawiony w tej książce kompleksowy program dietetyczny i ćwiczenia, a na zawsze wyeliminujesz możliwość powstania takich schorzeń w swoim organizmie. Przekonasz się, że demencja i inne choroby mózgu nie są częścią naturalnego procesu starzenia.

Cud oleju lnianego
Cud oleju lnianego
Źródło zdrowia i witalności

Tłoczony na zimno olej lniany jest prawdziwym skarbem dla zdrowia. Wiedzieli już o tym starożytni i ludowe szamanki. Dzięki informacjom z tej książki i ty będziesz mógł wykorzystać właściwości lecznicze oleju lnianego. Ten wyjątkowy olej roślinny bogaty jest w kwasy omega - 3 i omega - 6, kwasy alfa linolenowy i DHA. Uważany za cenny składnik diety. Dawkowany codziennie, jako preparat wzmacniający organizm, wyostrza umysł, wzmacnia psychikę i funkcjonowanie mózgu. Przeciwdziała chorobom układu krążenia, nowotworom, obniża poziom cholesterolu. Chcesz wiedzieć, jak przyspieszyć metabolizm, sięgnij po olej!

Terapia czaszkowo-krzyżowa
Skuteczne techniki leczenia

Jeśli jesteś specjalistą od terapii manualnych, a nie wiesz jeszcze, co to jest terapia czaszkowo-krzyżowa, koniecznie powinieneś uzupełnić swoją wiedzę. W książce tej znajdziesz informacje, jak dzięki leczeniu przez dotyk poprawić zdrowie swoich pacjentów. Szybko uwolnisz ich od różnych chorób i dolegliwości, w tym bólów kręgosłupa i pleców czy zaburzeń emocjonalnych. Ta wywodząca się z medycyny naturalnej technika sprawdzi się także jako sposób na stres i masaż powięzi. By dodatkowo zwiększyć jej skuteczność, nauczysz się pracy z podświadomością.

Dieta na zdrowy mokrobiom Raphael Kellman
Dieta na zdrowy mikrobiom
Naukowo potwierdzony sposób na przywrócenie zdrowia jelit i trwałą utratę wagi

Autor, „lekarz od zdrowego mikrobiomu jelitowego”, opracował trójfazowy program, który pomaga w oczyszczaniu jelit i przywróceniu im zdrowia. Opiera się na produkcji „dobrych” bakterii, których zadaniem jest nie tylko eliminowanie chorób układu pokarmowego, ale również wzmocnienie odporności. Oferowana przez Autora dieta na zdrowy mikrobiom polega na spożywaniu głównie owoców, warzyw, chudego białka oraz dużej ilości prebiotycznej i probiotycznej żywności. Stosując ją, przekonasz się nie tylko, jak przyspiesza ona twój metabolizm, pomoże też w utrzymaniu wymarzonej wagi.

Dieta w chorobach trzustki Reinhard Singer Waltraud Eggstein Eva Maria Lange Elke Silberzahn
Dieta w chorobach trzustki – co jeść, a czego unikać
130 przepisów na dania, które wzmocnią twoją trzustkę

Jak wzmocnić pracę trzustki? Jak pozbyć się przewlekłego czy ostrego zapalenia trzustki, a nawet raka trzustki? Co jeść, a czego unikać po operacji trzustki? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w tej książce, która przyda się także w twojej kuchni. Autorzy, lekarze i dietetycy podpowiedzą ci, jak zadbać o zdrowie trzustki wprowadzając dietę na odporność i zdrowe odżywianie, które pomoże wyeliminować choroby i stany zapalne w układzie trawiennym. Prezentują dietę przeciwzapalną – dietę trzustkową opartą na zdrowym odżywianiu i udowadniają, że jedzenie u osób z chorobami trzustki może być przyjemnością, a nie wyrzeczeniem.

Kompletna samopomoc dla Twoich nerwów
Kompletna samopomoc dla Twoich nerwów
Naucz się relaksować i znów cieszyć życiem przezwyciężając stres i lęk

Zaburzenia emocjonalne, takie jak stany lękowe czy nawracający niepokój, są prawdziwą zmorą naszych czasów. Coraz więcej ludzi zmaga się z nimi, niezależnie od płci, wieku i statusu społecznego. Niekorzystnie odbijają się one na zdrowiu. Utrudniają też rozwój osobisty, obniżając poczucie własnej wartości i samoakceptację. Dzięki tej książce poznasz skuteczne sposoby na stres. Dowiesz się, jak radzić sobie z depresją i nauczysz się diagnozować choroby fizyczne z punktu widzenia psychosomatyki. W efekcie przywrócisz harmonię swojemu umysłowi i ciału.

Choroby autoimmunologiczne holistyczne uzdrawianie Aimee E Raupp
Choroby autoimmunologiczne – holistyczne uzdrawianie
Jak diametralnie poprawić stan zdrowia, dzięki ćwiczeniom oddechowym, diecie i wielu innym prostym technikom

Uwierz w swoje ciało to holistyczny program eliminowania chorób autoimmunologicznych za pomocą diety, oczyszczania organizmu z toksyn, odzyskania połączenia ze swoim ciałem oraz zmianie szkodliwych przekonań. Już czas wrócić do zdrowia!

ZAPISZ SIĘ