Grupa krwi a odżywianie

  • nakład wyczerpany
  • ISBN: 978-83-64278-10-5;
  • Cena katalogowa: 29.20 zł;
  • Ilość stron: 224;
  • Oprawa: miękka;
  • Data ostatniego wydania: 2016;
  • Nr wydania: IV;
Janusz Nawrocki
NW-Ewelina Kuryłowicz
0
1

Odżywianie zgodne z grupą krwi

To jedna z najpopularniejszych diet na świecie. Jej twórcą jest lekarz medycyny naturalnej dr Peter J. D’Adamo, który uważa, że to, co jemy jest ściśle związane z posiadaną przez nas grupą krwi. Spożywając produkty, zawierające lektyny niezgodne z nią doprowadzamy do zlepiania krwinek, czego skutkiem są różnego rodzaju choroby oraz poważne dolegliwości. D’Adamo wyodrębnił cztery podstawowe grupy (0, A, B, AB) i na podstawie prowadzonych obserwacji przyporządkował do nich konkretne produkty oraz typowe dla nich schorzenia.

Grupa krwi a odżywianie

W tej książce znajdziesz szczegółowo omówione zasady odżywiania według grupy krwi z jasno rozpisanymi tabelami produktów, które należy spożywać oraz które od dziś będziesz omijać szerokim łukiem. Ich olbrzymia różnorodność sprawi, że dieta nie będzie tylko chwilowym kaprysem, a stanie się stylem życia. Znajdziesz tu szczegółowo rozpisane diety dla grupy krwi 0, A, B oraz AB wraz z ich charakterystyką. Odkryjesz, która z nich to typowi wegetarianie, a która mięsożercy. Dowiesz się komu służą orzechy i nasiona, a właściciele której czują się po nich gorzej. Poznasz odpowiedź na pytanie dlaczego osoby z grupą krwi B nie mogą jeść pomidorów.

Zalety odżywiania zgodnego z grupą krwi:

– utrata wagi i brak efektu jojo,
– oczyszczenie organizmu z toksyn,
– eliminacja dolegliwości związanych z układem pokarmowym np. zaburzenia trawienia, zwolniona przemiana materii,
– odzyskanie równowagi hormonalnej,
– wzmocnienie odporności,
– uniknięcie chorób charakterystycznych dla danej grupy krwi,
– jasny podział produktów dozwolonych, neutralnych oraz zabronionych.

Dieta dopasowana do polskich warunków

Często zdarza się, że decydując się na jakiś rodzaj diety okazuje się że proponowane przez nią produkty są niedostępne w przeciętnym polskim sklepie. Dzięki temu wyjątkowemu poradnikowi Urszuli Lemańskiej nie musisz się już o to martwić. Autorka przełożyła zasady opisane przez dr. Petera J. D’Adamo na polski stół! W tej książce znajdziesz przepisy pochodzące z naszych rodzimych lub ogólnodostępnych produktów, wśród nich np. sałatka z liści mlecza czy kalafiora, zupa z cukiniowo-pomidorowa, puree z soczewicy czy koktajl witaminowy z selera, jabłek oraz pietruszki.

Dzięki tej książce:

– odkryjesz jaki związek ma ze sobą grupa krwi a odżywianie,
– poznasz charakterystykę czterech podstawowych grup krwi: 0, A, B oraz AB,
– dowiesz się jakie produkty są dla nich odpowiednie, a jakich należy unikać,
– odkryjesz zioła i przyprawy, które pomogą Ci wzmocnić układ odpornościowy, serce oraz pozostałe organy,
– otrzymasz poręczne tabele z produktami żywnościowymi dla każdej grupy krwi,
– znajdziesz proste i inspirujące przepisy, które wprowadzą Cię w tajniki odżywiania wg grupy krwi,
– poznasz znaczenie witamin oraz soli mineralnych.

Wiem, że dobrze jem

  • nakład wyczerpany
ZAPISZ SIĘ