Przewodnik odkwaszania organizmu. Wpływ żywności na Twój bilans kwasowo-zasadowy
    • ISBN: 978-83-64278-62-4;
    • Cena katalogowa: 34.30 zł;
    • Ilość stron: 240;
    • Oprawa: miękka;
    • Data ostatniego wydania: 2015;
    • Nr wydania: I;

    Równowaga kwasowo-zasadowa w trosce o zdrowie

    Zdrowa dieta nie tylko pomaga utrzymać dobrą kondycję ciała, ale odgrywa także niezwykle istotną rolę w procesie leczenia chorób. Z drugiej jednak strony, nie ulega wątpliwości, że to zła dieta jest głównym czynnikiem przyczyniającym się do powstania większości schorzeń, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Dodajmy do tego przedwczesne starzenie się i wzmożoną utratę masy mięśniowej. Dlatego jedno z najbardziej ekscytujących odkryć żywieniowych dotyczy wpływu jaki różne pokarmy wywierają na pH organizmu. Niektóre zakwaszają go, podczas gdy inne działają jak czynniki alkaliczne, które neutralizują szkodliwe kwasy.

    Jakie właściwości ma Twoje jedzenie?

    Książka odnosi się nie tylko do pojedynczych produktów spożywczych, takich jak warzywa czy owoce, ale zawiera także popularne kombinacje potraw, a nawet często spotykane dania typu fast food. Na kolejnych stronach znajdziesz wyszczególnienie około setki najchętniej kupowanych produktów spożywczych i niezwykle łatwe do zrozumienia opisy dotyczące tego, jak po zjedzeniu i strawieniu poszczególne pokarmy wpływają na pH Twojego organizmu. Dzięki zamieszczonym tabelom szybko dowiesz się czy dany produkt jest zakwaszający czy alkalizujący. Niezwykle pomocne są zamieszczone w książce ramki z dodatkowymi informacjami, które pozwolą Ci dokonywać jeszcze lepszych wyborów dotyczących indywidualnej diety odkwaszającej.

    Proste metody odkwaszające

    Autorzy tej publikacji prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia własnego organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, a ich zastosowanie gwarantuje pozbycie się wielu dolegliwości. Należy pamiętać, że chcąc zapewnić sobie dobry stan zdrowia, organizm musi zachować równowagę pomiędzy kwasami i zasadami. W podręczniku są obalane powszechnie panujące mity na temat pH. Natomiast, wszystkie zaprezentowane w książce dane powstały w oparciu o badania przeprowadzone specjalnie, by wykazać wpływ poszczególnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową ciała.

    Zakwaszenie – ukryta przyczyna większości chorób

       

      Patroni:

      ZAPISZ SIĘ