Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów. Starożytna mądrość we współczesnej kuchni

Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów. Starożytna mądrość we współczesnej kuchni - Okładka książki
Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów. Starożytna mądrość we współczesnej kuchni

Według ajurwedy każdy człowiek w momencie poczęcia otrzymuje indywidualny zestaw dosz, które określają charakter, wygląd, przemianę materii oraz właściwy sposób odżywiania. Ta książka nie tylko pozwoli Ci zdiagnozować własne dosze, ale i przygotować najlepsze dla nich, tanie i smaczne posiłki. Nowa odsłona zdrowia!

  • ISBN: 978-83-65846-45-7;
  • Cena katalogowa: 39.30 zł;
  • Ilość stron: 132;
  • Oprawa: miękka;
  • Data ostatniego wydania: 2018;
  • Nr wydania: I;

Starożytna wiedza dla współczesnego człowieka

Ajurweda to opracowany już w starożytności system medycyny indyjskiej. Podchodzi ona do zdrowia człowieka w sposób holistyczny i zajmuje się stanem fizycznym, psychicznym i duchowym. Została uznana przez Światową Organizację Zdrowia, a z roku na rok rośnie liczba pasjonatów tej techniki na całym świecie. Większość z nich wprowadza ajurwedę przez to, co ląduje na ich talerzach. Teraz i Ty możesz do nich dołączyć.

Czy można stosować ajurwedę w Polsce?

Ta książka udowadnia, że tak. Prezentuje bowiem europejskie zamienniki dla różnych składników stosowanych w ajurwedzie. Są one łatwo dostępne, tanie i pozwalają przywrócić równowagę w organizmie, nadając potrawom niepowtarzalny smak. Znajdziesz tu również niepublikowane nigdzie indziej przepisy na napoje, śniadania, przystawki, zupy, dania główne, desery i przekąski, które zachwycą całą Twoją rodzinę.

Jak dostosować ajurwedę do swoich potrzeb?

Porady Autorki pozwolą Ci uzyskać wgląd w naukę płynącą ze starożytnej wiedzy hinduskich mędrców i poznać zasady ajurwedyjskiego odżywiania. Wykonasz krótki test, dzięki któremu dowiesz się, jaką doszą jesteś, a także jaki jest Twój typ budowy i odżywiania. Każda istota przy swoim poczęciu otrzymuje swój indywidualny zestaw dosz, który określa jej charakter, wygląd, przemianę materii, sposób zachowania i wiele innych rzeczy. Człowiek cieszy się zdrowiem, kiedy trzy dosze znajdują się w równowadze. Można to osiągnąć poprzez zbilansowany, ajurwedyjski styl życia i codzienne rytuały, a także dzięki odżywianiu dopasowanemu do typu ciała. Dzięki tej wiedzy dowiesz się, które pokarmy oraz produkty będą wpływały na Ciebie najlepiej, a które najgorzej.

Autorka poznała ajurwedę od podszewki

Katharina E. Weyland mieszka na Sri Lance. Jest certyfikowanym coachem zajmującym się zdrowym odżywianiem, a od wielu lat zajmuje się nauką płynącą z indyjskiej wiedzy, która stanowi uzupełnienie do zachodniego doradztwa żywieniowego. Z jej ugruntowanej wiedzy i bogatego doświadczenia narodził się unikalny styl ajurwedy, który opiera się na prostocie i skuteczności.

Nowa odsłona zdrowia!

ZAPISZ SIĘ