zdrowe odżywianie – książki

Zdrowe odżywianie jest kluczem do utrzymania dobrego stanu zdrowia i eliminowania wielu dolegliwości. Pozwala zadbać o prawidłową pracę jelit i przywrócić zdrowie flory bakteryjnej. Eliminuje stres i wzmacnia odporność. Korzystnie wpływa na koncentrację, skórę, włosy i paznokcie oraz na całą budowę ciała. Zdrowe odżywianie powinno dostarczać organizmowi odpowiednią ilości składników odżywczych (aminokwasów, zdrowych tłuszczów, witamin i składników mineralnych). Pozwoli nam to wyeliminować wiele przewlekłych chorób takich jak: rak, choroby serca, cukrzyca, otyłość, choroba Alzheimera, udar czy schorzenia autoimmunologiczne. Jak zdrowo się odżywiać, aby uchronić siebie i bliskich przed chorobami i wszelkimi wirusami, dowiesz się z książek, które specjalnie dla Ciebie przygotowaliśmy. Napisane przez  wybitnych autorytetów w dziedzinie zdrowego odżywiania zawierają rzetelne informacje. Podpowiadają na czym polega zdrowe żywienie i jak na nie przejść. Wyjaśniają czym jest 10 zasad zdrowego odżywiania i uświadamiają jak zdrowe odżywianie dzieci wpływa na ich prawidłowy rozwój.
Kompendium zdrowego odżywiania. Jak wybrać swój indywidualny sposób uzdrawiającego odżywiania

Kompendium zawierające proste zasady zdrowego odżywiania. Dieta według Pięciu Przemian, przywrócenie równowagi bakteryjnej jelit, zregenerowanie nadnerczy i opracowanie indywidualnej – dopasowanej do Twoich potrzeb diety. Osiągnij harmonię w swoim ciele!

Makrobiotyka. Droga do zdrowia i długowieczności

W makrobiotyce chodzi o to, by czuć się wolnym, zrównoważonym i spełnionym. Ta książka ma pomóc Ci znaleźć drogę pełną miłości, prowadzącą do równowagi i wewnętrznego spokoju. Inteligentne odżywianie na różnych poziomach pozwoli Ci kształtować swoje codzienne samopoczucie. Zdrowe odżywianie nigdy nie było tak proste.

Odżywianie według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Jak zniwelować czynniki genetyczne, niezdrowy styl życia i codzienny stres

Jeśli starasz się właściwie dobierać produkty spożywcze dla poprawy swego zdrowia, nie jesteś w tym odosobniony. Wielu z nas jednak nie ma pewności, co jeść, i kieruje się pobudkami innymi niż zdrowy rozsądek. Istnieje jednak rozwiązanie mające swoje korzenie w starożytnej mądrości medycyny chińskiej. Jest to system stawiający sobie za cel przyswojenie leczniczego potencjału żywności. Dzięki Autorowi nauczysz się wsłuchiwać we własne ciało i jego potrzeby, być bardziej cierpliwym i dostrajać się do tego, jak klimat i zmiany pór roku wpływają na organizm.

Probiotyczne słoiki dla zabieganych. Ponad 100 przepisów na pyszne dania dla Twojego zdrowia

Popraw radykalnie swoje zdrowie jedząc produkty pełne dynamicznych probiotyków, które doładują Twoje ciało! Dzięki tej książce nauczysz się nie tylko przygotowywać probiotyczną żywność, ale też robić to w taki sposób, że pokocha ją cała rodzina. Twój przewodnik po probiotycznej żywności.

Smoothie z jadalnych roślin dziko rosnących. Witaminy, minerały, antyoksydanty prosto z natury

Dzikie rośliny o właściwościach leczniczych rosną wszędzie i są łatwe do znalezienia. Łącząc je z owocami otrzymasz smaczny napój energetyzujący. Każdego dnia zaopatrzy Cię on w składniki odżywcze, których potrzebujesz, żeby odzyskać witalność i wytrzymałość. Rozpieść siebie i swoich bliskich zieloną mocą, i to za darmo. Naturalne, zdrowe, energetyczne.

Odżywianie czyli trzecia droga medycyny. 100 chorób, które można pokonać dietą

Odżywianie to medycyna XXI wieku. Opisana w tej publikacji dieta posiada moc uzdrawiania nawet z tak zwanych chorób nieuleczalnych. Została sprawdzona na ponad 2500 osobach, powodując u 90% z nich remisję objawów między innymi zwyrodnienia stawów, osteoporozy czy nowotworów. Nowe odżywianie – zdrowsze życie.

10 zasad zdrowego odżywiania w oparciu o najnowsze badania naukowe. Zdrowie, witalność, długowieczność

Każdego miesiąca publikowanych jest ponad dziesięć tysięcy nowych badań dotyczących zdrowia i odżywiania się. Mogą one radykalnie odmienić Twoje życie. Niestety, większość z tych odkryć prezentowana jest jedynie na konferencjach i w czasopismach naukowych - zwykle niedostępnych dla szerokiego grona osób. Dzięki tej książce dowiesz się jakie są wyniki tych badań i jaki wpływ na Twoje zdrowie ma wysoko przetworzona żywność, gluten i węglowodany złożone. Dowiesz się, jak zapobiegać chorobom cywilizacyjnym i przy okazji tracić kilogramy.

Superodżywianie. Energia, witalność, zdrowie

Autor tej książki, w przeciwieństwie do większości współczesnych dietetyków, zamiast koncentrować się na wciąż zmieniających się trendach żywieniowych, sięga do skarbnicy wiedzy kultur Wschodu. Dzięki holistycznemu podejściu do odżywiania odkrywa sekrety energii zaklętej w pozornie przeciętnych produktach spożywczych. Wszystko, co powinieneś wiedzieć o zdrowej żywności!

Zdrowe tłuszcze, dobre białka. Rewolucja w odżywianiu – Metoda LOGI

Program LOGI zmienia klasyczne podejście do odżywiania pozwalając walczyć z plagą otyłości i cukrzycy, poprawia poziom cholesterolu, uzdrawia nerki, wzmacnia kości i przywraca równowagę kwasowo-zasadową. Dowiesz się, jak wybierać wyłącznie zdrowe produkty. LOGIczne odżywianie – zdrowe i piękne ciało.

Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Odkryj przepisy na trwałe fermentowane i probiotyczne potrawy z ogólnodostępnych składników. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Trwale, smacznie, zdrowo.

Uzdrawianie żywnością
Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizacyjne

Coraz więcej ludzi uświadamia sobie, że jedzenie może służyć jako najskuteczniejsze lekarstwo. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że prawda ta została odkryta już przed wiekami w Tybecie. Dzięki tej książce Ty również możesz skorzystać z przedwiecznych skutecznych technik przywracania zdrowia duszy i ciała. Jedz na zdrowie.

Jedz prawdziwe jedzenie. Pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała

Dzięki tej książce będziesz mógł powrócić do korzeni i dokonać pozytywnych wyborów żywieniowych. Pozwolą Ci one zwiększyć spożycie pięciu grup żywności, które są najważniejsze dla utrzymania zdrowego mózgu i ciała. Znajdziesz też przepisy na smaczne potrawy. Zdrowie i energia bez liczenia kalorii.

ZAPISZ SIĘ