Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

  • nakład wyczerpany
  • ISBN: 978-83-64278-28-0;
  • Cena katalogowa: 39.30 zł;
  • Ilość stron: 352;
  • Oprawa: miękka;
  • Data ostatniego wydania: 2014;
  • Nr wydania: I;
Mariusz Warda
NW-Mariusz Golak
0
1

Jak czytać etykiety na produktach spożywczych?

Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej. Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną uwagę? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów „Nie jedz tego!” i „Cukrowa mafia”, którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych.

Sprawdź, co tak naprawdę jesz

Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie – one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków.

Starzejesz się i chorujesz przez jedzenie

Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.

Nieujawniane informacje

Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu.

Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich

  • nakład wyczerpany

 

Patroni:

ZAPISZ SIĘ