Nie jedz tego!

Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia

  • ISBN: 978-83-8168-905-2;
  • Cena katalogowa: 49.40 zł;
  • Ilość stron: 280;
  • Oprawa: miękka;
  • Format: 14,5 x 20,5 cm;
  • Data ostatniego wydania: 2021;
  • Nr wydania: III - dodruk;
Mariusz Warda
Monika Muszyńska
0
0

Szkodliwe dodatki do żywności – czytaj etykiety

Wydaje ci się, że się zdrowo odżywiasz. Kupujesz margarynę z fitosterolami zamiast masła. Wybierasz jogurty z dobrymi bakteriami i probiotykami, żywność typu bio i eco, a jak cukierki to tylko z witaminami. Czy wiesz jednak, że te zdrowe zdawałoby się produkty zawierają szkodliwe dodatki? Przyczyniają się do stanów zapalnych organizmu, cukrzycy typu 2, problemów ze skórą, miażdżycy, chorób jelit, nadpobudliwości u dzieci i alergii. Zwiększają też ryzyko nowotworów bo uszkadzając komórki organizmu. Kluczem do zdrowia jest nie tylko zdrowe odżywianie, ale przede wszystkim świadome czytanie etykiety. A ta książka zdecydowanie ułatwi ci manewrowanie między sklepowymi pólkami i wybór najzdrowszej dla twojej diety, opcji.

Fitosterole i probiotyki – to szkodliwe dodatki?

Autor, dziennikarz i autor wielu bestsellerów w tym książki „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że pro-zdrowotne dodatki do żywności niekoniecznie są zdrowe. Okazuje się bowiem, że fitosterole dodawane do margaryny i masła na bazie olejów roślinnych zamiast zapobiegać, przyczyniają się do powstawania miażdżycy i chorób serca. Natomiast nadmiar bakterii wprowadzany do organizmu w produktach probiotycznych zamiast wspomóc florę bakteryjną i mikrobiom, ma wręcz odwrotne niekorzystne dla zdrowia skutki.

Czy sztuczne witaminy w diecie nie wspomagają zdrowia

Autor ujawnia, jak firmy lobbują i stwarzają potrzebę w ludziach, tylko po to, by zarobić pieniądze. Tak właśnie stało się z rynkiem witamin i suplementów. Firmy stworzyły potrzebę, czyli rynek i wmówiły ludziom potrzebę zażywania sztucznych chemicznie wytworzonych witamin. Ich nadmiar w diecie może niestety powodować choroby, w tym nowotwory i stany zapalne. Witaminy dodawane są również do różnych produktów, co powoduje, że powoli tracisz kontrolę nad tym ile dostarczasz ich swojemu organizmowi.

Czy produkty bio są zdrowe?

W kolejnych rozdziałach Autor wyjawia niewygodną dla wielu konsorcjów, w tym Nestle, Danone czy Coca – Cola, prawdę. Ponieważ okazuje się, że jogurty o obniżonej zawartości tłuszczu mogą być przyczyną otyłości, stanów zapalnych, upośledzać psychicznie oraz prowadzić do problemów z płodnością lub nawet do bezpłodności. A to dopiero garstka z szokujących faktów, które znajdziesz w tej publikacji. Zastosuj porady Autora i zacznij unikać szkodliwych dodatków do żywności, które mogą skrócić życie – zarówno Twoje, jak i Twoich bliskich.

Wyeliminuj szkodliwe składniki i przestań się truć!

 

Patroni:

ZAPISZ SIĘ