Pięć Przemian na polskim stole

  • ISBN: 978-83-64278-57-0;
  • Cena katalogowa: 34.30 zł;
  • Ilość stron: 176;
  • Oprawa: miękka;
  • Format: 14,5 x 20,5 cm;
  • Data ostatniego wydania: 2019;
  • Nr wydania: VII;
Irena Kloskowska
Paweł Uklejski
15
0

Pięć Przemian w kuchni polskiej? Tak, to możliwe!

Jakie jest twoje pierwsze skojarzenie, gdy pomyślisz o azjatyckich potrawach? Prawdopodobnie oczami wyobraźni od razu widzisz typowego „chińczyka” z budki lub drogie restauracje pełne orientalnych potraw. To jednak pozory. Dania pochodzące z dalekiej Azji posiadają setki lat tradycji istosowane są w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej. Co byś powiedział, gdybyś włączył do swojej codzienności dietę dalekowschodnią? Mowa tutaj o diecie Pięciu Przemian, która cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. Zasady odżywiania tej diety są ściśle związane z wewnętrznym zegarem biologicznym i przepływem energii. Jeśli chcesz pozbyć się cukru, uchronić się przed nowotworami i zadbać o zdrową wątrobę — zaufaj medycynie naturalnej.

Skuteczny sposób na wzmocnienie odporności i pozbycie się stanów zapalnych – poznaj dietę Pięciu Przemian

System tej Tradycyjnej Medycyny Chińskiej oparty jest na zasadzie „żyjemy tu i teraz”. Jesteśmy integralną częścią przyrody, a tym samym uczestniczymy w rytmie zmieniających się pór roku. Drugą zasadniczą kwestią jest przepływ energii przez nasze ciało i narządy. To założenie ściśle koreluje z tak zwanymi pięcioma przemianami: Ziemią, Metalem, Wodą, Drzewem i Ogniem. To dość osobliwy rodzaj medycyny naturalnej, poparty wieloletnią i tradycyjną praktyką. Innymi słowy — każdy pokarm posiada określony ładunek energetyczny. Jeżeli cierpisz na różnego rodzaju stany zapalne, często chorujesz przez brak odporności, zmagasz się z podwyższony poziomem cukru we krwi – zastosuj tę tradycyjną chińską dietę.

Jedz zgodnie z szerokością geograficzną, w której żyjesz

W każdej szerokości geograficznej możesz bez trudu zdobyć produkty i składniki dopasowane do każdej z przemian. Dzięki nim nie tylko odżywisz swoje ciało, ale dodasz energii organom, które wymagają wsparcia. Powszechnie znana kiszona kapusta, której przemianą jest Drzewo, wzmocni twoją odporność i uchroni cię przed nowotworami. Prosta surówka z porów i kiszonek sprawi, że przez długie lata będziesz cieszyć się zdrową wątrobą. Przepisy i więcej opisów poszczególnych produktów znajdziesz w książce.

Wiele składników i produktów pochodzących z naszego kraju posiada porównywalny ładunek energetyczny, co droższe odpowiedniki z odległych regionów naszej planety. Fot. Depositphotos

Pozbądź się białego cukru i zastąp go zdrowszymi odpowiednikami

Wszyscy dietetycy są zgodni ze stwierdzeniem, że cukier przyczynia się do wielu chorób cywilizacyjnych. Stosowany w nadmiarze uszkadza narządy, powoduje otyłość, próchnicę zębów i wiele innych poważnych dolegliwości. Na szczęście istnieją łatwo dostępne zamienniki cukru, o których mówi Autorka w swojej książce. Najoczywistszym wyborem jest miód, który stosowany w umiarkowanych ilościach ma właściwości prozdrowotne i wzmacniające organizm. Inną alternatywą może być tzw. cukier brzozowy, czyli ksylitol. Na początku odstawienie cukru nie będzie łatwe. Z czasem przestaniesz słodzić napoje i dania, a biały cukier na dobre zniknie z twojej kuchni.

Dieta Pięciu Przemian w praktyce – odkryj moc tej niezwykłej diety i odzyskaj zdrowie

Dzięki tej publikacji przemiany staną przed tobą otworem. Poznasz proste przepisy na smaczne potrawy, dzięki którym poprawisz swoje zdrowie i przepływ energii w narządach. Pozbędziesz się dolegliwości związanych z cukrzycą, stanami zapalnymi czy żołądkowymi. Przemiany są ściśle związane z wewnętrznym zegarem biologicznym, a dzięki diecie ustabilizujesz swój cykl dobowy. Dodatkowo oczyścisz swój organizm z toksyn, poprawisz samopoczucie i dodasz nowych sił. Aby ułatwić ci gotowanie, Autorka przygotowała precyzyjne tabele, dzięki którym dopasujesz konkretne produkty do danej przemiany.

Dieta Pięciu Przemian dla twojego zdrowia!

 

Patroni:

ZAPISZ SIĘ