Olej z alg – najzdrowsze źródło kwasów omega-3. Wsparcie układu krążenia, odporności i pracy mózgu
  • ISBN: 978-83-8168-326-5;
  • Cena katalogowa: 49.40 zł;
  • Ilość stron: 360;
  • Oprawa: miękka;
  • Data ostatniego wydania: 2019;
  • Nr wydania: I;

Algi morskie pobudzają organizm do życia

Algi morskie są bogate w chlorofil i inne składniki odżywcze. Mogą być spożywane zarówno przez dorosłych jaki i dzieci. Najbardziej znane algi to spirulina i chlorella. Zaliczane są do żywności funkcjonalnej – superfoods, czyli superżywności – produktów o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych. Zawierają żelazo, miedź, selen, cynk, wapń, potas, mangan, jod oraz aminokwasy, białka i proteiny, kwas foliowy, witaminy z grupy A, C, B i E, przeciwutleniacze oraz karotenoidy, których nasz organizm potrzebuje dla utrzymania optymalnej witalności.

Morska rewolucja w naszej diecie

Autor, lekarz medycyny i habilitowany genetyk molekularny, udowadnia, jakie znaczenie dla naszego organizmu ma olej z alg. Wyjaśnia gdzie go możemy znaleźć oraz podaje sposoby na jego prozdrowotne wykorzystanie. Gwarantuje, że jest on jedynym roślinnym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3 nazywanych też (NNKT) odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie organizmu na wielu płaszczyznach. Wpływa doskonale zarówno na samopoczucie fizyczne, jak i psychiczne, a także spowalnia procesy starzenia się organizmu i zapobiega rozwojowi wielu chorób cywilizacyjnych, takich jak: depresja, miażdżyca, choroba Alzheimera, zawał serca, udar mózgu, cukrzyca czy rak.

Olej z alg zamiast ryb

Autor zapewnia, że najczystszym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych jest właśnie olej z alg, a nie jak twierdzą inni, ryby i owoce morza. Podkreśla także jak ważna jest obecność kwasów tłuszczowych omega-3 w organizmie i udowadnia, że ich niedobór przyczynia się do zaburzeń rozwoju mózgu, występowania ADHD, autyzmu, schizofrenii, depresji, chorób metabolicznych, otyłości, cukrzycy, chorób układu odpornościowego, chorób autoimmunologicznych, alergii, nowotworów, a także chorób neurodegeneracyjnych, takich jak Parkinson czy Alzheimer.

Kluczowe składniki dla Twojego zdrowia

Dr Michael Nehls udowadnia, że olej z alg przeciwdziała wirusom, bakteriom i grzybom oraz wspiera regenerację komórek. Dodatkowo poprawia funkcjonowanie układu krwionośnego, wzmacnia serce i układ nerwowy, uwalnia od alergii i astmy oraz w naturalny sposób tłumi dolegliwości wywołane procesem starzenia się przeciwdziałając wolnym rodnikom. Ponadto wzmacnia wzrok, chroni przed radioaktywnością, leczy schorzenia skóry, m.in. AZS, odtruwa organizm i hamuje stany zapalne. W książce znajdziesz pełne spektrum jego działania.

Zapewnij sobie odpowiednią dawkę kwasów omega-3

ZAPISZ SIĘ