Celiakia – autodiagnoza i samodzielne leczenie

Najnowsze badania i najskuteczniejsze terapie na nietolerancję glutenu

    • ISBN: 978-83-8168-253-4;
    • Cena katalogowa: 59.50 zł;
    • Ilość stron: 496;
    • Oprawa: miękka;
    • Format: 14,5 x 20,5 cm;
    • Data ostatniego wydania: 2019;
    • Nr wydania: I;
    Mariusz Warda
    Mariusz Golak
    0
    0

    Czy te objawy dotknęły również Ciebie?

    Czy cierpisz na dolegliwości żołądkowo-jelitowe, zmęczenie, bóle głowy, bóle stawów, anemię i/lub swędzenie skóry? Czy zdiagnozowałeś u siebie alergię pokarmową? A może konsultowałeś się z licznymi lekarzami, którzy przepisywali Ci leki i zalecali diety, ale one tylko chwilowo złagodziły niektóre objawy? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na którekolwiek z powyższych pytań, możesz mieć celiakię, dziedziczną chorobę autoimmunologiczną wywoływaną przez gluten, białko występujące w pszenicy, życie i jęczmieniu.

    Dlaczego gluten szkodzi?

    Gluten uszkadza wyściółkę jelita cienkiego, przez co nie może ono prawidłowo wchłaniać pokarmu. Bez niezbędnych składników odżywczych cały organizm cierpi. Choroba dotyka prawie jedną na sto osób, a 85% z nich pozostaje niezdiagnozowanych i nieleczonych. Powikłania celiakii obejmują niepłodność, choroby wątroby, depresję, inne choroby autoimmunologiczne, takie jak cukrzyca typu 1 i choroby tarczycy, a nawet nowotwory.

    Jedna książka na wiele dolegliwości!

    Lek na Twoje problemy ze zdrowiem może znajdować się w tej książce. Dr Peter H. R. Green, dyrektor Centrum ds. Celiakii przy Uniwersytecie Columbia i światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii, wraz z Rory Jones, uznaną autorką książek z zakresu medycyny, u której zdiagnozowano celiakię w 1998 roku, napisali wyjątkowy przewodnik dotyczący tej choroby: jej prawidłowego diagnozowania, leczenia i życia z nią.

    Czas, byś odkrył:

    • najnowsze badania medyczne dotyczące celiakii, nietolerancji glutenu i wrażliwości na gluten,
    • porady dotyczące radzenia sobie z psychologicznymi aspektami życia z przewlekłą chorobą i na diecie bezglutenowej,
    • nowe wytyczne dotyczące eliminowania objawów celiakii,
    • pełne spektrum bezpiecznych składników i zbóż, listę bezglutenowych produktów oraz krajowych i międzynarodowych grup wsparcia.

    Autorytety nie mogą się mylić!

    Obowiązkowa pozycja dla każdego chorego na celiakię lub kogoś, kto zaobserwuje u siebie podobne objawy (problemy z układem trawiennym, anemia, zmęczenie, bóle głowy i stawów itd.) Jeśli możesz kupić tylko jedną książkę o celiakii, wybierz tę.
    — Living Without

    Oto książka, której potrzebują wszyscy chorzy na celiakię.
    — Gluten Intolerance Group

    Kompleksowa i zwięzła książka, łatwa do zrozumienia. To pozycja, którą należy mieć.
    — Elaine Monarch, dyrektor Fundacji Walki z Celiakią

    Łatwa do przeczytania… Pełna zdroworozsądkowych porad i sugestii, które trafiają w sedno problemów związanych z celiakią.
    — Gluten-Free Living

    Wyjątkowo kompletny, ale łatwy do przeczytania przewodnik dotyczący celiakii i strategii, aby dobrze z nią żyć… Gorąco polecamy.
    — ChildrenWithDiabetes.com

    Użyteczne, pogłębione informacje dla chorych… Ważna książka w księgarniach zajmujących się zdrowiem i księgozbiorach dotyczących zdrowia w publicznych bibliotekach.
    — Library Journal

    Jako dyrektor Centrum ds. Celiakii przy Uniwersytecie Kolumbii, Green jest najwyższej klasy ekspertem w zakresie jednej z najbardziej bagatelizowanych chorób w Ameryce.
    — New York Post

    Najlepsze źródło wiedzy dla każdego chorującego na celiakię, także dla osób, których jeszcze nie zdiagnozowano oraz dla ich rodzin.
    – Fundacja Walki z Celiakią

    Pokonaj celiakię już dziś!

       

      Patroni:

      ZAPISZ SIĘ