Candida – skuteczne uzdrawianie grzybic

Bezpiecznie oczyść organizm i w 2 tygodnie odbuduj swój naturalny mikrobiom

  • ISBN: 978-83-8272-696-1;
  • Cena katalogowa: 89.80 zł;
  • Ilość stron: 168;
  • Oprawa: miękka;
  • Format: 16,5 x 24 cm;
  • Data ostatniego wydania: 2024;
  • Nr wydania: I - dodruk;
Ewelina Kuryłowicz
Ewelina Kuryłowicz
30
0

Candida albicans – ukryta przyczyna wielu groźnych chorób!

Candida albicans to grzyb z rodzaju drożdżaków, który jest naturalnym składnikiem flory bakteryjnej ludzi i zwierząt. Grzyby Candida występują na skórze, w układzie moczowym, przewodzie pokarmowym, a także w narządach rodnych. Są nieszkodliwe. Jednak wraz ze spadkiem odporności możliwy jest przerost grzybów Candida, który skutkuje rozwojem niebezpiecznej choroby — kandydozy. Badania naukowe potwierdzają, że przerost grzybów nie tylko uszkadza mikrobiom jelitowy, ale jest rówież przyczyną wielu schorzeń układu pokarmowego. Należą do nich zespół nieszczelnego jelita, choroba Leśniowskiego-Crohna, wrzody żołądka, a także rak. Jakie są objawy kandydozy? Jak leczyć grzybicę? A przede wszystkim jak uchronić się przed namnażaniem tych niebezpiecznych drożdżaków? Na te pytania odpowie Autorka — dietetyczna specjalizująca się w leczeniu chorób układu pokarmowego. 

Prosta dieta przeciwgrzybicza

W tej książce przedstawia naturalny sposób leczenia przerostu grzybów Candida. Kluczem jest dieta przeciwgrzybiczna. Z jej pomocą nie tylko przywrócisz prawidłowy stan mikrobiomu jelit, ale wzmocnisz również organizm. Znajdziesz tu przyjazne i łatwe do wdrożenia porady dietetyczne, a także przepisy na zdrowe posiłki. Będą one pomocne zarówno dla osób, u których zdiagnozowano kandydozę oraz tych, którym zależy na profilaktyce. Autorka przedstawi ci również wyczerpujące informacje dotyczące przerostu Candida, jego przyczyn i głównych objawów. Dowiesz się jak zdiagnozować kandydozę, a także odkryjesz rolę probiotyków, witamin i suplementów diety w odbudowie mikrobiomu jelit.

Candida – skuteczne uzdrawianie grzybic
Candida Albicans — objawy, leczenie, dieta.

Objawy kandydozy – sprawdź, czy je masz!

Candida albicans to najczęściej występujący u ludzi patogen. Powoduje on szereg objawów. Od problemów ze skórą i śluzówką aż po zagrażające życiu ogólnoustrojowe stany zapalne. Dlatego tak ważna jest szybka diagnostyka i skuteczne działanie. Do najczęstszych objawów przerostu grzybów Candida należą:

– wzdęcia,
– biegunka,
– zaparcia,
– nadmierny apetyt na cukier,
– nietolerancja pokarmowa,
– silne bóle brzucha,
– zwiększenie wagi ciała,
– podrażnienie skóry,
– bóle stawów,
– zmęczenie,
– grzybica paznokci,
– zakażenie drożdżakami pochwy,
– pleśniawki w jamie ustnej,
– zaburzenia myślenia,
– problemy z pamięcią,
– depresja,
– stany lękowe.

Pozbądź się kandydozy w 2 tygodnie!

Tak, to możliwe! Wystarczą tylko 2 tygodnie, by pozbyć się kandydozy! Zrobisz to z pomocą tego holistycznego planu leczenia przerostu grzybów Candida. Tajemnica jego sukcesu tkwi w diecie przeciwgrzybicznej, która obejmuje produkty bogate w probiotyki fermentowane i odpowiednie składniki odżywcze. Ważnymi elementami planu są również przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Ich zadaniem jest nie tylko hamowanie wzrostu Candida albicans, ale również wzmocnienie odporności. Ten 2-tygodniowy plan jest nie tylko skuteczny, ale również smaczny. Dania, które przygotujesz z tych przepisów, są aromatyczne i sycące. Znajdziesz tu proste przepisy na śniadania, lunche, sałatki, obiady, desery, a także przekąski i koktajle. Dla każdego coś dobrego! Tosty z awokado, kremowa zupa z kalafiora, sałatka warzywna, czekoladowy pudding z chia. Autorka podpowie ci również jakich produktów unikać, ponieważ wywołują rozrost Candidy, a w które zaopatrzyć swoją spiżarnię. Praktyczne listy zakupów i wskazówki dotyczące przygotowania kuchni będą wsparciem w pierwszych dniach stosowania diety przeciwgrzybicznej.

Candida – dieta, która leczy i smakuje

A teraz przekonaj się sam, jak proste jest gotowanie na pohybel grzybicy!

Ta kremowa zupa idealnie sprawdzi się jako posiłek w deszczowe dni. Ponadto kalafior zawiera sulforan, czyli związek fitochemiczny, który wspomaga detoksykację. Ta smaczna zupa jest sama w sobie wystarczająco kremowa i nie potrzeba do niej dodawać nabiału. To doskonałe danie, które zapewnia przyjemność bez poczucia winy, a dodatkowo może wyleczyć organizm. Aby uzyskać zdrowszy posiłek, dodaj bekon, kiełbasę lub kawałki pieczonego kurczaka.

Dieta, która wzmacnia mikrobiom jelit i wspiera układ odpornościowy.

Łyżka stołowa oliwy z oliwek
2 szklanki posiekanych różyczek kalafiora (około ½ średniej główki)
4 cebule dymki, grubo posiekane
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
Szklanka wody
2 łyżki stołowe sosu tamari
1 szklanka posiekanego jarmużu
2 łyżki stołowe świeżej bazylii
½ łyżeczki soli
Posiekana świeża natka pietruszki do dekoracji (jeśli chcesz)

1. Rozgrzej na średnim ogniu olej w dużym garnku, w którym ugotujesz zupę. Wrzuć kalafiora i cebule dymki oraz smaż przez 5 minut do zarumienienia. Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę.
2. Dodaj wodę i sos tamari oraz zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut albo aż kalafior będzie miękki. Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
3. Miksuj, aż zupa będzie gładka.
4. Dodaj jarmuż, bazylię oraz sól i mieszaj do połączenia. Udekoruj natką pietruszki (jeśli chcesz).

Pokonaj Candidę naturalnie!

 

Patroni:

ZAPISZ SIĘ