Kod otyłości – książka kucharska dla zdrowia

Przepisy kulinarne, dzięki którym pokonasz cukrzycę, schudniesz i poprawisz samopoczucie

  • ISBN: 978-83-8168-518-4;
  • Cena katalogowa: 69.60 zł;
  • Ilość stron: 216;
  • Oprawa: miękka;
  • Format: 16,5x24;
  • Data ostatniego wydania: 2020;
Irena Kloskowska
Irena Kloskowska
10
0

Przyczyny tycia i epidemii otyłości – jednej z najgroźniejszych chorób w XXI wieku

Nikt nie chce być gruby. Od ponad czterdziestu lat lekarze konsekwentnie zalecają stosowanie niskotłuszczowej, redukcyjnej diety w celu zachowania szczupłej sylwetki. Mimo to epidemia otyłości niepowstrzymanie się szerzy. Cierpimy na insulinooporność, a nasza dieta bogata w cukry proste pozostawia wiele do życzenia. Dlaczego ludzie tyją? Inaczej mówiąc, jaka jest przyczyna pierwotna tycia i otyłości? Na to pytanie odpowie ci znany na całym świecie lekarz, który opracował program o nazwie Kod otyłości. Obala on mit, że za otyłość odpowiada nadmierne spożycie kalorii. Gdyby to była prawda, wówczas rozwiązanie kwestii chudnięcia byłoby proste, czyli zmniejszyć spożycie kalorii.

Czy wiesz, jakie są mechanizmy przybierania na wadze i jakie konsekwencje mogą z tego wyniknąć?

Nadwaga nie jest problemem jedynie estetyczny – to główna przyczyna cukrzycy typu 2 i zespołu metabolicznego, które radykalnie podwyższają ryzyko zawału serca, udaru mózgu (wylewu), raka, nefropatii cukrzycowej, ślepoty, amputacji oraz neuropatii cukrzycowej – i wielu innych problemów. W tej książce Autor prezentuje naukowy opis mechanizmów rządzących przybieraniem na wadze, a przede wszystkim sposoby wykorzystywania tej wiedzy w celu schudnięcia. Może ona stanowić twoje źródło prostych i atrakcyjnych przepisów kulinarnych oraz planów żywieniowych, które ułatwią powrót do zdrowia.

Jak możesz kontrolować prawidłowy poziom insuliny – poznaj kod otyłości

W tej książce kucharskiej znajdziesz klucz do trwałego zapanowania nad masą ciała, którym jest kontrolowanie poziomu głównego hormonu za nią odpowiedzialnego, czyli insuliny. Musisz wiedzieć, że nie ma na to żadnych tabletek. Kontrolowanie poziomu insuliny wymaga zmian w sposobie odżywiania. Sprowadza się to do dwóch prostych czynników: jak bardzo wzrasta poziom insuliny po posiłku i jak długo się utrzymuje.

  1. To, co jemy, decyduje o tym, jak bardzo wzrasta poziom insuliny.
  2. To, kiedy jemy, decyduje o tym, jak długo ów wyższy poziom insuliny się utrzymuje.

Dieta wegetariańska, mięsna, ketogeniczna… Jaką dietę wybrać, aby zastosowanie kodu otyłości było jak najbardziej efektywne?

Większość diet skupia się jedynie na pierwszym czynniku, zaniedbując drugi. Nie można rozwiązać problemu, zajmując się tylko jego połową. Dlatego rozwiązaniem tym nie jest dieta niskokaloryczna ani niskotłuszczowa, ani wegetariańska, ani mięsna, ani nawet jakże potrzebna dieta niskowęglowodanowa. Jest nim natomiast dieta opracowana tak, aby obniżać poziom insuliny, ponieważ hormon ten jest fizjologicznym sygnalizatorem magazynowania tłuszczu. Chcąc ograniczyć ten proces, należy obniżyć poziom insuliny, a to można zrobić, stosując nawet dietę wysokowęglowodanową. Ponadto taki sposób żywienia to prosta droga do odpowiedzi jak szybko schudnąć, aby móc cieszyć się zdrową i zgrabną sylwetką.

Naucz się kontrolować masę ciała stosując kod otyłości i przepisy zawarte w tej książce, dzięki której zachowasz prawidłowy poziom insuliny

Najskuteczniejszym sposobem na kontrolowanie masy ciała jest połączenie diety utrzymującej niski poziom insuliny z odpowiednim czasem spożywania posiłków. Pozwalając organizmowi spędzać nieco czasu w trybie postu przerywanego, wykorzystuje się energię zgromadzoną w trybie żywienia. Kod otyłości – książka kucharska pomaga w prosty sposób to realizować. Zawarte w niej przepisy kulinarne pozwolą ci kontrolować prawidłowy poziom insuliny w czasie posiłków, natomiast dodatek dostarczy wiedzy o tym, jak przeplatać smaczne posiłki z okresami postu. To również świetny sposób na odstawienie cukru i innych szkodliwych dodatków do żywności.

Dzięki tej publikacji odnajdziesz odpowiedzi na następujące pytania:

  • jakie są przyczyny tycia i jak poradzić sobie z insulinoopornością,
  • co jest przyczyną powstawania cukrzycy typu 2 i otyłości,
  • co jeść, aby schudnąć i uniknąć otyłości brzusznej,
  • jak szybko schudnąć, aby poprawić swoją sylwetkę w zdrowy sposób,
  • jak działa insulina – główny hormon odpowiedzialny za tycie,
  • jak utrzymywać prawidłowy poziom insuliny w organizmie,
  • jak zaplanować posiłki i posty przerywane na 16, 24 i 36 godzin,
  • dlaczego gotowanie z doktorem Fungiem przynosi tak rewelacyjne efekty,
  • jak działa program dr. Funga Kod otyłości.

Dieta, która normuje poziom insuliny

 

Patroni:

ZAPISZ SIĘ