stany zapalne – książki

Z daleka od mleka
Cała prawda o szkodliwości mleka zwierzęcego i jego przetworów

Czy wiesz, że picie mleka krowiego nie sprzyja zdrowiu? Choroby układu pokarmowego to tylko ułamek możliwych zagrożeń. Jeśli masz co do tego wątpliwości, ta książka na pewno je rozwieje. Na podstawie badań o szkodliwości mleka Autorka opisuje objawy nietolerancji laktozy oraz wyjaśnia mechanizmy powstawania alergii na mleko, jednej z najpowszechniejszych obecnie alergii pokarmowych. W publikacji znajdują się też przepisy na dania diety bezmlecznej, które służą wzmocnieniu odporności, łagodzą stany zapalne i stabilizują pracę układu trawiennego.

Medycyna mitochondrialna
Nowatorska metoda na pozornie nieuleczalne choroby

Odkryj zalety terapii mitochondrialnej i wykorzystaj ją do poprawy swojego zdrowia! Badania naukowe potwierdzają, że regulując funkcje mitochondriów, można samodzielnie zlikwidować stany zapalne, wzmocnić odporność, opóźnić starzenie, ograniczyć powstawanie wolnych rodników, a także pozbyć się objawów wielu schorzeń, w tym chorób neurodegeneracyjnych i cukrzycy typu 2. Dzięki tej książce dowiesz się, jak naprawić mitochondria i przyspieszyć metabolizm przy pomocy diety, sposobów na stres i ćwiczeń fizycznych. Otrzymasz też listę sprawdzonych suplementów diety.

DMSO naturalny środek przeciwzapalny i przeciwbólowy
Odkrycie stulecia teraz dostępne dla każdego

Z DMSO możesz skorzystać nie tylko jeśli jesteś kontuzjowanym sportowcem, osobą po ciężkiej operacji, fanem chirurgii plastycznej czy… weterynarzem. Ten niezwykły naturalny środek przeciwzapalny polecany jest wszystkim, których cierpienie zmusiło do poszukiwania nowych metod leczenia. Decydując się na medycynę alternatywną, zyskujesz szansę na szybką, skuteczną, pozbawioną skutków ubocznych terapię. Dzięki niej ból czy stany zapalne staną się wspomnieniem, a Twój organizm odzyska równowagę. Poznaj niezwykłe właściwości lecznicze DMSO!

Woda kokosowa
Naturalny środek uzdrawiający o naukowo udowodnionej skuteczności

Właściwości wody kokosowej znane są od lat. Woda kokosowa w największych ilościach znajduje się zielonych, jeszcze niedojrzałych owocach. Jej wpływ na zdrowie został potwierdzony licznymi badaniami. Dodanie tej wody do diety usunie stany zapalne i wzmocni odporność. Ponadto zawarte w niej składniki będą pomocne w czasie leczenia cukrzycy, w zachowaniu zdrowej skóry, a wysoka zawartość potasu wpłynie na prawidłowe działanie układu krążenia. Warto zaznaczyć, że zawiera ona elektrolity przypominające ludzkie osocze, a także wiele witamin i minerałów.

chemia w jedzeniu
Chemia w pożywieniu
Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Czy wiesz, czym są polepszacze smaku, barwniki spożywcze, emulgatory i wszystkie dodatki z E-? Dlaczego nadmiar chemii w jedzeniu i diecie przyczynia się do chorób autoimmulogicznych, neurodegeneracyjnych i układu krążenia? Jak dodatki do żywności powodują alergie pokarmowe i choroby jelit? W książce znajdziesz odpowiedzi na te pytania. Dowiesz się, jak możesz uniknąć chorób nowotworowych i krążenia, alergii i stanów zapalnych, eliminując nadmiar produktów z chemicznymi dodatkami. Od teraz będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzieniu.

szkodliwe dodatki
Nie jedz tego!
Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia

Jak jogurt, to tylko BIO. Płatki wzmocnione wapniem i witaminami, a czekolada bez cukru. Zadaj sobie jednak pytanie, dlaczego spożywając te wszystkie „zdrowe” alternatywy ludzie wciąż chorują na choroby autoimmunologiczne. A także miażdżycę, otyłość, cukrzycę typu 2 i nowotwory? Ponieważ, jak udowadnia dr Hans-Ulrich Grimm, substancje w nich zawarte skrywają najbardziej szkodliwe dodatki do żywności. Z książki dowiesz się, że margaryna z fitosterolami przyczynia się do rozwoju miażdżycy, a jogurty z probiotykami wywołują stany zapalne jelit. Dzięki tej publikacji staniesz się konsumentem świadomie wybierającym zdrową żywność.

Zielony eliksir życia
Zdrowie, witalność, długowieczność

Publikacja jest prawdziwą kopalnię informacji na temat „zielonego” żywienia. Odkryte przez Autorkę fakty na temat obfitującej w białko, kwasy tłuszczowe omega – 3, a także minerały i antyoksydanty liściaste części roślin pomogą Ci znaleźć złoty sposób na przywrócenie i polepszenie Twojej witalności i samopoczucia. Wykorzystaj ten prawdziwy cud natury.

Lecznicza moc olejków eterycznych i aromaterapii. Skutecznie usuń przeziębienie, bóle głowy, stany zapalne, popraw nastrój i zapobiegaj chorobom autoimmunologicznym – dr Eric Zielinski
Lecznicza moc olejków eterycznych i aromaterapii
Skutecznie usuń przeziębienie, bóle głowy, stany zapalne, popraw nastrój i zapobiegaj chorobom autoimmunologicznym

Masz problemy ze snem? Zastosuj olejek lawendowy. Na ból głowy najlepszy jest olejek z mięty pieprzowej. A przy przeziębieniu, grypie i wszelkich stanach zapalnych świetnie sprawdza się olejek eukaliptusowy, który ma silne właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Jak widzisz, aromaterapia ma w swoim arsenale wiele naturalnych, obłędnie pachnących i, co najważniejsze, skutecznych remediów na popularne choroby. Dowiedz się, jak używać olejków eterycznych, jak je ze sobą łączyć i na co zwracać uwagę przy ich zakupie. Dr Z, ekspert medycyny naturalnej, odkryje przed tobą receptury na mieszanki i kąpiele lecznicze, które nie tylko poprawią twoje zdrowie, ale również pomogą ci zadbać o urodę.

Co jesc aby być zdrowym dr Mark Hyman
Co jeść, aby być zdrowym
Jak dobrać swój model żywienia, aby wzmocnić zdrowie i zadbać o środowisko

Co jeść, aby być zdrowym? Czy znasz dobrze zasady zdrowego żywienia? A może interesuje cię dieta na odporność, która wzmocni twój organizm? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w książce. Autor podpowiada, jak odżywiać się, aby uniknąć cukrzycy, alergii, chorób autoimmunologicznych czy stanów zapalnych, które często są skutkiem złych nawyków żywieniowych. Jako lekarz podkreśla wagę odpowiedniej diety nie tylko dla zachowania zdrowia, ale też dbania o naszą planetę i środowisko. Dodatkowo poznasz prawdziwą twarz przemysłu rolno-spożywczego.

Zywnosc czyli co tak naprawde mozna jesc dr Mark Hyman zdrowe odzywianie
Żywność, czyli co tak naprawdę można jeść
Kompleksowy przewodnik zdrowego odżywiania według współczesnych badań naukowych

Dr Mark Hyman, lekarz i autor bestsellerów „New York Timesa”, odpowiada na twoje pytanie: co, do diabła, powinienem jeść, by cieszyć się zdrowiem? W swojej książce demaskuje wszystkie mity dotyczące zdrowego odżywiania! Pokazuje, że żywność jest najlepszym i najtańszym lekarstwem na wiele chorób chronicznych i dolegliwości, takich jak cukrzyca, refluks, stany zapalne i choroby autoimmunologiczne! Przedstawia gotowe rozwiązanie, jakim jest dieta pegańska, czyli przeciwzapalna dieta, która łączy w sobie zasady diety paleo i wegetariańskiej. Omawia jej zasady i gotowy jadłospis, który pomoże ci w łatwy sposób wprowadzić ją do swojego stylu życia.

Jak wzmocnic swoj mozg Tom O'bryan
Jak wzmocnić swój mózg
Wystarczy 1 godzina tygodniowo, aby zyskać najlepszą pamięć, produktywność i poprawić jakość snu

Jak choroby autoimmunologiczne i stany zapalne wpływają na mózg? Czy oczyszczanie organizmu z toksyn może ulepszyć jego funkcjonowanie? Czy zdrowy mikrobiom jelitowy może być jednym ze sposobów na poprawę pamięci, optymalizację pracy mózgu i zmniejszenie ryzyka wystąpienia chorób neurodegeneracyjnych? Tak! Autor bestsellera "Uszkodzenia autoimmunologiczne – ukryta przyczyna chorób" przedstawia w tej książce program, który dzięki nauce o neuroplastyczności mózgu pomoże ci usprawnić jego pracę. Poznasz cenne wskazówki i skuteczne ćwiczenia wzmacniające oraz dietę dla mózgu.

Jak rozmawiac z lekarzem aby uzyskac trafna diagnoze i wlasciwe leczenie Ken Berry
Jak rozmawiać z lekarzem, aby uzyskać trafną diagnozę i właściwe leczenie
Odkryj lekarskie mity i poznaj prawdę o swoim zdrowiu

Doktor Berry udowadnia, jak wiele z głoszonych „prawd” medycyny na temat zdrowia jest błędnych i podejrzanych. Podpowiada, jak rozmawiać z lekarzem o swoim zdrowiu. Wyjaśnia, dlaczego lekarze, zamiast zalecania diety i zdrowego odżywiania oraz wspierania odporności naturalnymi terapiami, często przepisują pigułki, a nie szukają przyczyny choroby. Dlaczego mimo rozwoju medycyny liczba chorujących na raka, cukrzycę czy choroby autoimmunologiczne stale rośnie? O co chodzi z tym cholesterolem i stanami zapalnymi? W książce znajdziesz odpowiedzi.

ZAPISZ SIĘ