wegetarianizm

Kuchnia wedlug zasad tradycyjnej medycyny chinskiej Georg Weidinger Sandra Weidinger
Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Zdrowe jedzenie, zdrowe życie w uzdrawianiu holistycznym

Autor, Georg Weidinger, znany lekarz, wspólnie ze swoją żoną, opracowali dietę opartą na Tradycyjnej Medycynie Chińskiej. Zasady gotowania według Pięciu Przemian dostosowali do zachodniego współczesnego świata. Opracowane przez nich dania nie tylko dobrze smakują, ale również stanowią bazę do powrotu do zdrowia i prawidłowego odżywiania. Oferują dietę, która oczyszcza organizm, poprawia pracę układu trawiennego i wpływa na procesy regeneracyjne. Również zwolennicy potraw wegetariańskich, wegańskich i bezglutenowych będą zadowoleni z zaproponowanych uzdrawiających potraw.

Lektyny – toksyny ukryte w popularnych warzywach i owocach. Jak bezpiecznie jeść produkty roślinne i usunąć przyczynę chorób autoimmunologicznych oraz stanów zapalnych

Lektyny, to trujące białka obecne w codziennej diecie Twojej rodziny. Dzięki tej książce poznasz skutki ich przedawkowania (choroby autoimmunologiczne) oraz dowiesz się jak bezpiecznie spożywać ulubione jarzyny. Lektyny – niebezpieczna broń roślin!

Nowa kuchnia wegetariańska. Dieta, która chroni serce i wydłuża życie

    Małgorzata i Norbert Duży są wegetarianami z długoletnim stażem. W swojej książce proponują 450 przepisów na proste, tanie, smaczne, łatwe w przygotowaniu potrawy na każdą okazję. W tym dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy. Znajdziesz w niej również wykaz produktów żywnościowych i ziół, które są pomocne przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości takich jak: alergie, problemy z krążeniem i sercem, nerkami czy wątrobą. Dzięki diecie bezmięsnej poprawisz poziom cholesterolu, poprawisz metabolizm, unikniesz nowotworów i wydłużysz życie.

    ZAPISZ SIĘ