stany zapalne – książki

Aktywny zeolit – klinoptylolit
Od boreliozy po choroby autoimmunologiczne

Zastosowanie klinoptylolitu możemy znaleźć w wielu terapiach naturalnych. Nieustannie pojawiające się nowe badania poszerzają zakres użycia tego minerału i potwierdzają jego skuteczność np. w przypadku leczenia chorób autoimmunologicznych, oczyszczania organizmu, stanów zapalnych, alergii czy w zachowaniu zdrowej skóry. Specjaliści stosują ten minerał w pielęgnacji twarzy i ciała, pomaga szybciej wrócić do zdrowia i jest dobrym dodatkiem do diety. Dzięki tej książce poznasz właściwości, zastosowanie medyczne oraz zalecane dawkowanie.

Sole Schüsslera
Minerały wzmacniające odporność i procesy samoleczenia

Chlorek potasu służy usuwaniu toksyn z organizmu i likwiduje stany zapalne. Z kolei siarczan potasu pomocny jest w gojeniu ran, a fosforan sodu – przy oczyszczaniu organizmu. Odkryj lecznicze właściwości i dowiedz się, jak stosować sole Schüsslera, by pozbyć się problemów ze zdrowiem. Gdy nie wiesz, jak uzupełnić elektrolity w organizmie, praktycznych wskazówek dostarczy ci ta książka. Znajdziesz w niej porady dotyczące użycia suplementów diety i preparatów wzmacniających odporność w leczeniu kilkudziesięciu dolegliwości. Możesz skorzystać też z receptur na kąpiele lecznicze.

Z daleka od mleka
Cała prawda o szkodliwości mleka zwierzęcego i jego przetworów

Czy wiesz, że picie mleka krowiego nie sprzyja zdrowiu? Choroby układu pokarmowego to tylko ułamek możliwych zagrożeń. Jeśli masz co do tego wątpliwości, ta książka na pewno je rozwieje. Na podstawie badań o szkodliwości mleka Autorka opisuje objawy nietolerancji laktozy oraz wyjaśnia mechanizmy powstawania alergii na mleko, jednej z najpowszechniejszych obecnie alergii pokarmowych. W publikacji znajdują się też przepisy na dania diety bezmlecznej, które służą wzmocnieniu odporności, łagodzą stany zapalne i stabilizują pracę układu trawiennego.

Medycyna mitochondrialna
Nowatorska metoda na pozornie nieuleczalne choroby

Odkryj zalety terapii mitochondrialnej i wykorzystaj ją do poprawy swojego zdrowia! Badania naukowe potwierdzają, że regulując funkcje mitochondriów, można samodzielnie zlikwidować stany zapalne, wzmocnić odporność, opóźnić starzenie, ograniczyć powstawanie wolnych rodników, a także pozbyć się objawów wielu schorzeń, w tym chorób neurodegeneracyjnych i cukrzycy typu 2. Dzięki tej książce dowiesz się, jak naprawić mitochondria i przyspieszyć metabolizm przy pomocy diety, sposobów na stres i ćwiczeń fizycznych. Otrzymasz też listę sprawdzonych suplementów diety.

DMSO naturalny środek przeciwzapalny i przeciwbólowy
Odkrycie stulecia teraz dostępne dla każdego

Z DMSO możesz skorzystać nie tylko jeśli jesteś kontuzjowanym sportowcem, osobą po ciężkiej operacji, fanem chirurgii plastycznej czy… weterynarzem. Ten niezwykły naturalny środek przeciwzapalny polecany jest wszystkim, których cierpienie zmusiło do poszukiwania nowych metod leczenia. Decydując się na medycynę alternatywną, zyskujesz szansę na szybką, skuteczną, pozbawioną skutków ubocznych terapię. Dzięki niej ból czy stany zapalne staną się wspomnieniem, a Twój organizm odzyska równowagę. Poznaj niezwykłe właściwości lecznicze DMSO!

Woda kokosowa
Naturalny środek uzdrawiający o naukowo udowodnionej skuteczności

Właściwości wody kokosowej znane są od lat. Woda kokosowa w największych ilościach znajduje się zielonych, jeszcze niedojrzałych owocach. Jej wpływ na zdrowie został potwierdzony licznymi badaniami. Dodanie tej wody do diety usunie stany zapalne i wzmocni odporność. Ponadto zawarte w niej składniki będą pomocne w czasie leczenia cukrzycy, w zachowaniu zdrowej skóry, a wysoka zawartość potasu wpłynie na prawidłowe działanie układu krążenia. Warto zaznaczyć, że zawiera ona elektrolity przypominające ludzkie osocze, a także wiele witamin i minerałów.

chemia w jedzeniu
Chemia w pożywieniu
Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Czy wiesz, czym są polepszacze smaku, barwniki spożywcze, emulgatory i wszystkie dodatki z E-? Dlaczego nadmiar chemii w jedzeniu i diecie przyczynia się do chorób autoimmulogicznych, neurodegeneracyjnych i układu krążenia? Jak dodatki do żywności powodują alergie pokarmowe i choroby jelit? W książce znajdziesz odpowiedzi na te pytania. Dowiesz się, jak możesz uniknąć chorób nowotworowych i krążenia, alergii i stanów zapalnych, eliminując nadmiar produktów z chemicznymi dodatkami. Od teraz będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzieniu.

szkodliwe dodatki
Nie jedz tego!
Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia

Jak jogurt, to tylko BIO. Płatki wzmocnione wapniem i witaminami, a czekolada bez cukru. Zadaj sobie jednak pytanie, dlaczego spożywając te wszystkie „zdrowe” alternatywy ludzie wciąż chorują na choroby autoimmunologiczne. A także miażdżycę, otyłość, cukrzycę typu 2 i nowotwory? Ponieważ, jak udowadnia dr Hans-Ulrich Grimm, substancje w nich zawarte skrywają najbardziej szkodliwe dodatki do żywności. Z książki dowiesz się, że margaryna z fitosterolami przyczynia się do rozwoju miażdżycy, a jogurty z probiotykami wywołują stany zapalne jelit. Dzięki tej publikacji staniesz się konsumentem świadomie wybierającym zdrową żywność.

Zielony eliksir życia
Zdrowie, witalność, długowieczność

Publikacja jest prawdziwą kopalnię informacji na temat „zielonego” żywienia. Odkryte przez Autorkę fakty na temat obfitującej w białko, kwasy tłuszczowe omega – 3, a także minerały i antyoksydanty liściaste części roślin pomogą Ci znaleźć złoty sposób na przywrócenie i polepszenie Twojej witalności i samopoczucia. Wykorzystaj ten prawdziwy cud natury.

Dieta w chorobach trzustki Reinhard Singer Waltraud Eggstein Eva Maria Lange Elke Silberzahn
Dieta w chorobach trzustki – co jeść, a czego unikać
130 przepisów na dania, które wzmocnią twoją trzustkę

Jak wzmocnić pracę trzustki? Jak pozbyć się przewlekłego czy ostrego zapalenia trzustki, a nawet raka trzustki? Co jeść, a czego unikać po operacji trzustki? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w tej książce, która przyda się także w twojej kuchni. Autorzy, lekarze i dietetycy podpowiedzą ci, jak zadbać o zdrowie trzustki wprowadzając dietę na odporność i zdrowe odżywianie, które pomoże wyeliminować choroby i stany zapalne w układzie trawiennym. Prezentują dietę przeciwzapalną – dietę trzustkową opartą na zdrowym odżywianiu i udowadniają, że jedzenie u osób z chorobami trzustki może być przyjemnością, a nie wyrzeczeniem.

Zdrowe hormony dr Marion Gluck, Vicki Edgson
Zdrowe hormony
Jak przejąć kontrolę nad zdrowiem dzięki bioidentycznym hormonom i żywieniu

Dzięki połączeniu sił światowej sławy lekarki oraz jednej z najlepszych brytyjskich dietetyczek uderzysz w problem braku równowagi hormonalnej z dwóch stron – odpowiednio dobranych dawek leków oraz zmian w swoim odżywianiu. Zdrowe hormony – zdrowe życie!

Naturalne techniki przywracania zdrowia Andreas Moritz
Naturalne techniki przywracania zdrowia
Sprawdzone sekrety uzdrawiania

Czy wiesz, że możesz wykorzystać uzdrawiającą moc myśli do poprawy zdrowia? Samodzielnie wzmocnić odporność, pozbyć się stanów zapalnych lub złagodzić dolegliwości psychiczne, takie jak stany lękowe i niepokój? W książce tej znajdziesz proste metody samouzdrawiania zaczerpnięte z medycyny naturalnej. Nauczysz się stosować muzykoterapię oraz ćwiczenia oddechowe w celu energetycznego oczyszczania organizmu i odbudowy jego równowagi. Jednocześnie poznasz szereg terapii naturalnych, m.in. dietę ajurwedyjską oraz sposoby na stres, które przyspieszą proces uzdrawiania.

ZAPISZ SIĘ