mikrobiom jelitowy – książki

Lektyny – toksyny ukryte w popularnych warzywach i owocach
Jak bezpiecznie jeść produkty roślinne i usunąć przyczynę chorób autoimmunologicznych oraz stanów zapalnych

Lektyny to trujące białka, o których prawdopodobnie nie miałeś pojęcia! Są obecne w twojej codziennej diecie, ponieważ występują w popularnych warzywach, owocach, orzechach, zbożach i pestkach! Duże spożycie lektyn może powodować stany zapalne, choroby jelit, a nawet choroby autoimmunologiczne, takie jak cukrzyca typu 1, zapalenie stawów, czy Hashimoto. Dowiedz się gdzie występują lektyny, w jaki sposób oddziałują na mikrobiom jelitowy, a także jak wyeliminować je z codziennej diety. Poznaj skuteczną dietę przeciwzapalną, która sprawdzi się również przy diecie wegetariańskiej.

Zespół nieszczelnego jelita – ukryta przyczyna Twoich dolegliwości
Samodzielna diagnostyka i eliminowanie źródła przewlekłych chorób

Jakie są objawy zespołu nieszczelnego jelita? Jakie badania zrobić, aby potwierdzić lub wykluczyć chorobę jelit? Czy w przypadku chorób układu pokarmowego należy przyjmować probiotyki? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań o zdrowie twojego układu trawiennego znajdziesz w tej książce! Autor dowodzi, że większość chorób autoimmunologicznych i przewlekłych wiąże się z nieszczelnymi jelitami. Jak wzmocnić jelita i odbudować mikrobiom jelitowy? Jedną z podstawowych kwestii jest wprowadzenie diety przeciwzapalnej. Sięgnij po tę książkę i poznaj pozostałe!

Ajurwedyjski detoks
Naukowo potwierdzony 4-stopniowy program na stany zapalne, zdrowie jelit, ciała i umysłu

Postaw na oczyszczanie z ajurwedą! Odkryj prostą terapię oczyszczania organizmu inspirowanego ajurwedą i ziołolecznictwem. Dowiedz się, w jaki sposób poprawić swoją biochemię, usunąć toksyny z organizmu i wyeliminować stany zapalne. Wykorzystaj starożytną mądrość medycyny indyjskiej. Dzięki informacjom zawartym tej książce wyeliminujesz zachcianki, poznasz zdrową dietę ajurwedyjską przywrócisz prawidłowe funkcjonowanie narządów, wyregulujesz swój mikrobiom jelitowy. Odkryjesz fantastyczne właściwości medycyny naturalnej – ajurwedyjskich herbat ziołowych i ziół, masażu, medytacji.

Żywność fermentowana i probiotyczna
Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Proste przepisy na kiszone potrawy pełne probiotyków naturalnych. Autor książki zaczerpnął wiedzę z tradycyjnej medycyny chińskiej oraz diety wegetariańskiej, abyś w prosty sposób mógł wykorzystać prozdrowotną moc kiszonek. Kiszonki na jelita to sposób na poprawę mikrobiomu jelitowego. Żywność fermentowana pobudza trawienie tłuszczów i białka. Te produkty pozytywnie wpływają na układ trawienny, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Sprawisz, że twoje odżywianie będzie bardziej świadome. Zaufaj medycynie naturalnej i zadbaj o swoje zdrowie.

Niebezpieczne zboża
Groźny gluten

Pieczywo jest podstawowym elementem codziennej diety. Czy rzeczywiście zboże, z którego jest przygotowywane jest zdrowe dla każdego? Dzięki tej książce nie tylko znajdziesz odpowiedź na to pytanie, ale będziesz mógł także przekonać się o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu i zapobiega ponad 200 przewlekłym chorobom. Zdrowe życie bez glutenu.

Celiakia autodiagnoza i samodzielne leczenie
Celiakia – autodiagnoza i samodzielne leczenie
Najnowsze badania i najskuteczniejsze terapie na nietolerancję glutenu

Cierpisz na dolegliwości żołądkowo-jelitowe, alergię pokarmową, anemię, swędzenie skóry, bóle głowy lub stawów? Jeśli tak, możesz mieć celiakię – dziedziczną chorobę autoimmunologiczną wywoływaną przez gluten. Pokonaj celiakię już dziś!

Otyłość brzuszna – ukryty zabójca
Przywróć pełną sprawność mózgu i jelit w 4 tygodnie

Dzięki Autorom-lekarzom poznasz 4-tygodniowy program pozbycia się tkanki tłuszczowej trzewnej oraz odnowy jamy brzusznej i kluczowych dla niej dwóch elementów (adipocytomu i mikrobiomu). To z kolei pozwoli odzyskać pełną sprawność mózgu i jelit. Czas pożegnać oponkę i przywrócić zdrowie oraz piękną sylwetkę.

Wylecz alergię
Odkryj zaskakującą, ukrytą prawdę, dlaczego chorujesz i czujesz się źle

Czy przybrałeś na wadze, jesteś zmęczony, czujesz niepokój, bóle mięśni, stawów lub głowy? A może doskwiera ci bezsenność, wzdęcia, zespół jelita drażliwego? To może być alergia! Badania naukowe wykazały, że alergie często wywołują na pozór niezwiązane ze sobą objawy. Nie potrafimy prawidłowo zareagować w przypadku ich wystąpienia. Jak pozbyć się alergii pokarmowej, wziewnej lub kontaktowej, zachować zdrową skórę? Dowiesz się tego z tej książki! Kluczem do zdrowia są odpowiednia dieta, wzmocnienie odporności i równowaga w mikrobiomie jelitowym, a także prawidłowe usuwanie toksyn z organizmu.

Żywność probiotyczna
Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby

Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawionym równowagi mikrobiomem jelitowym i dolegliwościami takimi jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm i wiele chorób jelit. Instruuje, jak się ich pozbyć spożywając probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa bogate w witaminę C. Dowiesz się o diecie z wykorzystaniem żywności probiotycznej oraz dzięki których zachowasz zdrowy układ pokarmowy. Dodatkowo znajdziesz ponad 100 przepisów na proste i skuteczne potrawy probiotyczne. Probiotyki naturalne gwarancją zdrowia!

ZAPISZ SIĘ