superżywność

Turbometabolizm. Jak zapobiec otyłości, cukrzycy, chorobom serca i innym dolegliwościom metabolicznym

Ta napisana przez lekarza książka pomaga spowalniać proces starzenia się i zoptymalizować stan ciała na całą długość życia. Opisany w niej program opiera na przeciwzapalnej diecie o niskim indeksie glikemicznym, praktykowaniu regularnej aktywności fizycznej, medytowaniu i wysypianiu się. Od metabolizmu do zdrowia!

Syberyjskie orzeszki piniowe. Cudowny lek z tajgi

Każda część sosny syberyjskiej – kora, igły, drewno, orzechy – od wieków znajduje swoje zastosowanie w rosyjskiej medycynie ludowej. Orzechy cedrowe można zaliczyć do superżywności. Dzięki tej książce odkryjesz sekret długowieczności mieszkańców Syberii, poznasz wachlarz leczniczych właściwości i działania prozdrowotnego „drzewa życia”.

Odżywianie czyli trzecia droga medycyny. 100 chorób, które można pokonać dietą

Odżywianie to medycyna XXI wieku. Opisana w tej publikacji dieta posiada moc uzdrawiania nawet z tak zwanych chorób nieuleczalnych. Została sprawdzona na ponad 2500 osobach, powodując u 90% z nich remisję objawów między innymi zwyrodnienia stawów, osteoporozy czy nowotworów. Nowe odżywianie – zdrowsze życie.

OPC
OPC – ekstrakt z pestek winogron. Kompletny przewodnik bezpiecznego wykorzystania najsilniejszego przeciwutleniacza

OPC jest najsilniejszym antyoksydantem, który eliminuje chorobowe stany w organizmie oraz przyspiesza proces rekonwalescencji, dodatkowo zwiększając odporność. Skutecznie zapobiega objawom przedwczesnego starzenia, likwiduje stany zapalne, niweluje przyczyny alergii i regeneruje układ krwionośny. Wyeliminuj wolne rodniki.

Noni. Polinezyjski sekret zdrowia

Owoc noni posiada silne właściwości przeciwbólowe, przeciwzapalne, antybakteryjne i antywirusowe. Z książki dowiesz się, czym należy się kierować przy wyborze soku z noni i jak stosować go na dręczące Cię dolegliwości. Zyskasz więcej energii, zwiększysz odporność oraz wyeliminujesz schorzenia cywilizacyjne. Noni – Twój sposób na zdrowie.

Jedz prawdziwe jedzenie. Pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała

Dzięki tej książce będziesz mógł powrócić do korzeni i dokonać pozytywnych wyborów żywieniowych. Pozwolą Ci one zwiększyć spożycie pięciu grup żywności, które są najważniejsze dla utrzymania zdrowego mózgu i ciała. Znajdziesz też przepisy na smaczne potrawy. Zdrowie i energia bez liczenia kalorii.

Przywracanie młodości. Cofnij 10 lat w tydzień, wydłuż swoje życie i zrzuć tłuszcz brzuszny

Dzięki tej książce poznasz przełomową metodę – prawdziwy klucz do przeciwdziałania starzeniu się. Jest to dieta polegająca na unikaniu ukrytego cukru, a obfitująca w antyoksydanty. Możesz świetnie wyglądać i być pełen wigoru, wprowadzając do swojego stylu życia jedynie kilka prostych zmian. Odkryj prawdziwe antidotum na starzenie się.

Reishi – król grzybów leczniczych. Naturalny środek przeciwko wysokiemu ciśnieniu krwi, nerwowości, wyczerpaniu, alergiom i wielu innym dolegliwościom

Reishi to niepozorny grzyb o zaskakujących właściwościach. Dotychczas był on znany przede wszystkim pasjonatom azjatyckiej medycyny naturalnej oraz wykorzystywany w charakterze suplementu diety. Dzięki tej książce również Ty możesz poznać zdumiewające korzyści, jakie zapewnia. Poznaj prawdziwego króla uzdrawiania.

Konopie – cud natury. Zdrowotne zastosowanie nasion i oleju konopnego

Konopie siewne uważane są przez czołowych lekarzy i naukowców za jeden z najbardziej odżywczych produktów na naszej planecie. Ponadto zmniejszają problemy skórne, poprawiają pamięć i trawienie, oczyszczają jelita, wzmacniają kości i system odpornościowy oraz posiadają działanie przeciwnowotworowe. Jedna roślina, wiele możliwości.

sexy soki
Sexy soki. Piękno, zdrowie, energia

Sexi soki to propozycja dla wszystkich, którzy pragną zachować zdrowie, piękno i energię na całe życie. Dzięki autorce bestsellerów New York Timesa dowiesz się jak przygotowywać zdrowe koktajle, a także kremowe, pasty i mleka z różnych rodzajów orzechów, nasion, ziaren i pestek. Wznieś toast za swoje zdrowie!

Obalamy mity o niezdrowym jedzeniu
Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu

Wiele zaleceń żywieniowych ma tak krótki okres przydatności jak produkty, do których się odnoszą. Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych oraz obnaża działalność osób i organizacji, które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści. Czy pozwolisz się nabić w butelkę?

Żywność funkcjonalna. Najzdrowsze produkty z natury

Autorzy opisują ponad pięćdziesiąt najzdrowszych i uznawanych za życiodajne owoców, warzyw, ziół, korzeni, nasion, grzybów z całego świata. Podają również pełną charakterystykę ich właściwości prozdrowotnych. Wszystkie produkty są łatwo dostępne i niedrogie. Poznaj najbardziej wartościową żywność z natury.

ZAPISZ SIĘ